View Single Post
Vechi 18.05.2010, 22:03:15
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Promisiuni Lui Dumnezeu facem toti, la un moment dat, iar apoi le uitam si nu le implinim, din neputinta sau alte motive, asta nu inseamna ca Biserica iti reneaga dreptul la sfintele Taine, la Impartasanie sau la cununie, lucruri care reprezinta baza Bisericii, pe langa botez ( noroc ca esti prunc atunci, altfel l-ar fi restrictionat si pe acesta pe nu stiu ce motive pacatoase, chiar am intalnit un caz de refuz la botez al unui budist, pe motivul ca nu cunoaste trasaturile religiei ortodoxe, desi acesta intelegea si dorea sa se boteze intru Dumnezeu).
Este adevarat ca reprezinta o promisiune, dar, uneori este o promisiune in necunostinta de cauza si imaturitate, in adolescenta, ceea ce, iarasi intoarce adevarul pe alte parti. Ca sa nu mai vorbim de jungla care se cheama spatiul pentru nunta cu Dumnezeu, alaturi de oameni profitori si prefacuti care te manipuleaza fizic si psihic si te subjuga, pe considerentul credintei, pana nu mai poti ( la propriu ).
Dumnezeu este si ramane in inima omului, sentimentele si faptele sfintesc credinta, ceea ce este in inima ta ramane incontestabil si amplu cunoascut de Dumnezeu, nu un spatiu, niste ziduri in care oamenii nu fac decat sa convietuiasca .
Nu spune nimeni sa se desfiinteze conceptul monahal, dar, de aici pana la a arunca cu pietre in cei care pleaca din manastire, a le refuza sfintele Taine si a-i denigra atata timp cat vietuiesc in cadrul social, este deja cale lunga....si nu pare deloc compatibila cu credinta, ci mai degraba cu o atitudine primitiva.
Si totusi, cand este vorba de viata din lume, chiar si in sanul preotilor, oho !, ce se mai fac dezlegari ...de ce ? Ca este lume si totul este o apa si-un pamant ?. Aici nu este tot Dumnezeu, tot Biserica Lui Dumnezeu, tot credinta, duhovnicie si mantuire , aceleasi legi ?...
Hai, nu mai comentez ca nu are rost ! ! !
Cat despre botezul unui budist reese astfel ...in vechime cum este si cazul Sf.Constantin care a fost catehumen toata viata ,pt ca asa se proceda in primele veacuri ce l primit in crestinism mai intai era catehumen,ca drept dovada in ectenii auzim"cati sunte ti chemati esiti,ce i chemati esiti ca nimeni din ce i chemati"adica la rostirea acestei ecteni ei trebuiau sa mearga afara....bine ca azi nu se mai respecta....dar procedura primara era de catehizare.....
cat despre promisiuni in NT este reletat faptul sa nu faci promisiuni pt ca nu ti le cere nimeni tu le faci si tu devi vinovat pt ca ai cazut de mincinos,EL nu a cerut de la om nimic ...doar sa iubeasca pe cel de langa el....de cineva iti va cere haina tu da i si camasa....asta e legea ceea noua bazata pe iubire......si nu pe promisiuni......
cat despre lege daca uni preoti si mai mari o sfideaza hai acum sa o sfidam cu toti....Sf.Ioan Hristostom"nu putem sa schimbam nimic ci doar sa fiim noi mai buni ,doar atat..."
in NT Sf apostol Pavel zice"de vrea cineva sa se impartaseasca sa fie el propiu judecator al constiintei sale".......
credinta se invata doar cautand in inima .....dar am ajuns sa avem cruci de aur la gat si inimi de lemn ,in vechime oamenii aveau cruci de lemn si inimi de aur.....mai avem de invatat sa fim mai buni.....
apropo azi am fost la stomatologie ca mi sa crapat o masea,pe doctor nu l cunoasteam,este tanar,si dupa injectia de anestezie imi zice...stii am fost de Inaltare la cimitir si stii ce scria pe un monument ca oricat am ocoli tot acolo ajungem......
de aici am mai invatat ceva ca indiferent ce face unul si altul ce zice unul si altul intr-un cimitir nu ne deosebim dupa nimic,....ci doar dupa inima!
a fii crestin inseamna a ajuta neconditionat si oamenii care stii bine ca nu iti pot intoarce binele facut....dar mai aevem de invatat!la sfaturi suntem primii,ar fii bine si la fapte sa fii la fel de introvertiti si incapatanati!
scuzati greselile asa sunt mai varza la ortografie,
Reply With Quote