Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
La ce te referi?
|
La Dumnezeu.
Citat:
În prealabil postat de Jane Says
Este moral sa te intrupezi in firea asta omeneasca, sa traiesti in saracie si sa mori singur pe Cruce, rastignit intre doi talhari desi n-ai avut pacat? Si toate astea tocmai ca sa ridici firea umana din noroi si s-o indumnezeiesti.
Este moral sa spui ca haide sa ne judecam, de vor fi pacatele voastre ca purpura le voi albi, sau ceva de felul acesta, scrie in VT.
Este moral ca Dumnezeu sa indure scuipati si sa fie palmuit de la creatura Sa si sa zica iarta-i Tata ca nu stiu ce fac?
Este moral sa ai pana la sfarsitul vietii sansa mantuirii, cu conditia pocaintei?
Este moral sa vina Dumnezeu la oameni si ei sa nu-L primeasca si El sa-si certe ucenicii cand L-au rugat sa pogoare foc din cer asupra necredinciosilor?
Cati ati rabda sa asa ceva si pentru un prieten sau frate, ce sa mai zic, cati ati rabda asta pentru creatura mainilor voastre, care daca vreti astazi e si maine nu mai e si asupra careia aveti putere deplina?
Intr-adevar e imoral Dumnezeu.
|
Vai .... ma sacrific si eu pentru oameni daca peste zile reinviu si sunt Dumnezeu. Pe bune !
Dar ce legatura are cu ce am zis eu ? Tu stii cum se verifica daca o demonstratie e corecta ? Nu te uiti la afirmatiile adevarate si zici GATA , cauti afirmatiile care nu iti convin. Asa si cu Dumnezeu. Dumnezeu este imoral pentru ca este un criminal, a omorat milioane de oameni , a poruncit tortura, violul, uciderea copiilor nevinovati, etc.
Voi mereu ignorati partea asta sau spuneti ca E MORAL.
RUSINE! Uciderea copiilor de niste salbatici si violarea mamelor lor nu e MORAL.
Citat:
În prealabil postat de glykys
BA da! Hristos e o Persoana dumnezeiasca, dar are o fire umana care se manifesta. Asta e invatatura ortodoxa. El a avut trup si suflet omenesc, ca noi! Trupul si sufletul sau omesnesc il puteau duce la rau, dar el a invins raul, a invins si ispitele demonului din pustie. Sufletul lui omenesc a plans atunci cand a murit Lazar, pentru ca stia ca i se apropie Patimile, sufletul lui omenesc s-a rugat in gradina Ghetsminani sa treaca paharul suferintei de la el. Avand suflet omenesc, a avut si vointa umana. Putea oricand sa zica nu, dar el a zis, precum Maica Sa, Fecioara Maria, sa se faca totul dupa voia Domnului.
Pune mana si citeste si vezi ca sugestiile astea pe care tu le faci de fiecare data (persoana umana, persoana divina, vointa umana, vointa divina...) au fost transate in primele secole ale crestinismului!
|
Dumnezeu putea sa nu asculte de Dumnezeu ... interesant, si asta este o demonstratie clara a perfectei moralitati a lui Dumnezeu.