View Single Post
Vechi 14.05.2010, 01:58:25
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
De multe ori tonul tau e mult mai rau decat un sut; ne-ai obisnuit cu acest stil plin de superioritate afisata.
Nu stiu. Dar mie "Auzi, fato, cine te crezi?" mi se pare un shut major. N-o fi spus cu superioritate, dar e shut. Imi pare rau daca afisez superioritate. Nu asta imi e intentia.

Citat:
Iar Pr. Iustin Parvu cu siguranta nu e de acord cu mersul la catolici. Mi-a spus-o chiar mie: sa ma feresc de cei, care nu au nimic comun cu Biserica Ortodoxa si sa citesc din Sfintii Parinti. Sper sa-ti foloseasca si tie asta, Noesis.
Pai eu nu sunt Anca-miha. Tie poate iti e de ajuns sa stai in brate cu o carte de Sfintii Parinti duminica dimineata, mie nu. Deci asta este. Plus, ma intreb cu cati catolici a vorbit parintele. Oare ce-ar fi zis daca mergea la o Sf Liturghie a Sf Ioan Gura de Aur tinuta de catolici. Si singurul lucru dupa care iti dai seama ca sunt romano-catolici este ca il pomenesc pe papa si pe episcopul r-catolic al locului. Hmmm. Sau icoane foarte bizantine pe pereti. Se prefac, mincinosii. Au statui si chestii renascentiste in spatele lor, sa te uiti bine, bine. Alea-s tablouri, nu icoane, ai grija. Sau mai vezi unul mai traditionalist atat de corect cu viata lui si atat de fidel Bisericii si aproapelui, cum nu-s foarte multi ortodocsi. Ah, dar e papist, ce conteaza! Mai bine ortodox si mai slobod la gura si la morala, ca se iarta, ca-i cu Sfintii Parinti, decat papistas, cu filioque....Ah, dar stai ca si ei citesc pe Sfintii Parinti, pe Sf Ioan Chrisostom, si pe Sf Grigorie de Nazians, si pe... Oh, si se intampla sa citeasca si Acatistul Maicii Domnului. Ah, dar sunt catolici. N-au NIMIC in comun cu Biserica Ortodoxa. Nici sa nu ii bagi in seama. Toate le fac ca sa atraga pe ortodocsii pierduti in mreaja lor foarte periculoasa....Etc. Etc. Etc. Sper ca ironia nu doare. Ts, iar am dat-o pe tonul ala care nu place.

Last edited by Noesisaa; 14.05.2010 at 02:53:20.
Reply With Quote