Iata un topic unde toata lumea pare sa fie in armonie, chiar daca parerile nu coincid intotdeauna. Mi-a placut varianta lui AlinB (promisiuni sunt in toate confesiunile, dar Dumnezeu stie care dintre ele se vor adeveri) dar si lacrimi si Jane Says... ma rog, pe toti ii framanta gandul, iar asta e un smnal minunat.
Cat despre "Vocea Lui Dumnezeu", nu cred ca e cineva dintre cei care-si spun un "Doamne-ajuta!" cand iese pe usa, si sa nu auda zilnic aceasta voce. Daca o ia sau nu in seama, asta e altceva.
Uneori vrem sa facem un lucru, iar pentru asta ii antrenam si pe altii in jurul nostru. Si cand vrem sa dam startul, intervine ceva... Suna un telefon, nu-ti gasesti nu-stiu-ce lucru important, primesti o vizita pe care nu poti s-o respingi in doua vorbe... Iar tu devii agitat, poate incepi sa trantesti, sa strigi, sa spui ca-si baga nush'cine, coada, etc. Daca ai fi calm, ai putea intelege "vocea Domnului" care te retine putintel, stie El pentru ce.
Oricum ar fi, TREBUIE sa avem incredere atunci cand acel ceva care urmeaza, face parte din lucrurile bune. Uneori diavolului ii este ingatuit sa ispiteasca, dar numai atunci cand te poti delimita clar de pacat. Altfel, nu are nici o putere. Nu stiu daca si voua vi se intampla, dar eu o patesc frecvent. Daca am vrut sa scriu un mesaj sub impulsul nervilor, (mi s-a intamplat de vreo trei-patru ori chestia asta) nu stiu cum, dar am pierdut textul fara sa vreau, si trebuia sa-l scriu din nou. Am renuntat si bine am facut. Mai tarziu eram cu totul alt om. Am plecat de-acasa si mi s-a oprit privirea pe un grup de copii care se intorceau de la scoala. Asemenea imagini, poate erau zilnic, dar atunci o voce mi-a spus sa am mare grija. Dupa nici 500 de metri m-am pomenit cu un copil care era alergat de un altul, la 2m din spatele unui microbuz, iar eu stiam ca de-acolo va tasni, desi nimic nu prevestea asa ceva. Cei din masina au inlemnit si nu-si explicau de ce am franat fara sa vad nimic initial.
Dar poate veni si de la rau, acest imbold. Zilele trecute trebuia sa fac un lucru bun. Si totusi, apareau atat de multe semne, incat, daca ar fi fost sa ascult din nou de ele, ar fi insemnat sa nu mai fac acel bine. Dupa cateva clipe de ezitare am spus ca numai Dumnezeu are dreptul sa aleaga sensul binelui, iar eu nu am voie sa ma indoiesc. Si pentru ca un sambure de indoiala inca ma mai incerca si dupa ce fapta fusese deja facuta, seara am spus - "Doamne, eu am facut gestul pentru ce mi s-a cerut, dar daca n-o sa se intample asa, iarta-ne pe toti si ajuta-ne sa dam rod bun in ceea ce infaptuim!" Acum m-am linistit fiindca nu mai am motive de indoiala!
Cat despre funie, oricine poate pretinde ca se increde, dar astfel de cazuri se petrec intr-o clipita... Nu mai ai tu timp sa... dai cu banul "Oare sa am?!?" "Oare sa n-am?!?" Dumnezeu ESTE acolo si tu mergi pe mana Lui, fara sa te temi de nimic, orice ti s-ar intampla. Cu cat timpul se scurge, cu atat indoiala ti se cuibareste in suflet, iar tu poti pierde TOTUL!... Ascultati de primul imbold, care vine din iubire. In momentul cand intrevine egoismul sau mandria, trebuie sa realizezi ca vocea vine de alt-undeva!...
Last edited by OmuBun; 14.05.2010 at 01:18:17.
|