Stiu ca cele 2 degete lipite de podul palmei ii semnifica si pe Adam si Eva, smeriti inaintea Sfintei Treimi. Acest semn e plin de frumusete si de o finete exceptionala. E nevoie ca oamenii sa isi finiseze sufletul si mintea pentru a intelege si a simti incarcatura semnului acestuia, atat prin modul in care se face, cat si prin puterea pe care o are.
Cred ca a ne insemna cu Sfanta Cruce inseamna a marturisi continuu ca suntem ai lui Hristos. De aceea, aceasta marturisire prin insemnarea cu Sfanta Cruce trebuie sa fie corecta si hotarata, indiferent de situatii. Si trecand prin fata unei Biserici, si cand suntem la masa, si oricand altcandva sa dam slava lui Dumnezeu prin inchinare.
Crucea este o arma impotriva diavolului si aceasta putere o inteleg si o folosesc doar cei care cred cuvantului lui Dumnezeu. Credinta este poarta prin care intra Dumnezeu cu harul Sau si lucreaza in vietile noastre. De aceea fara credinta nu putem face nimic, nici Dumnezeu nu poate lucra unde nu e credinta. Credinta este acordul nostru, increderea noastra in Dumnezeu.
|