Citat:
Īn prealabil postat de Jane Says
@ topcat: Pai daca ti-ai gandi gandurile pana la capat cred c-ai ajunge sa vezi ca ala e scenariul ultim, si s-au mai gandit si altii, ca de-aia au scris distopii. [ Ai citit de pilda Pianul Mecanic (K. Vonnegut) ]
|
Poate fi scenariul ultim, nu l-am negat. Am negat doar rolul principal al ateului.
Citat:
Īn prealabil postat de Jane Says
Daca tu ai avea acces la o smecherie de-aia ca-n Star Trek, holospatiu parca, playgroundul ala unde se duceau si-si faceau scenarii si jocuri, ce crezi ca ai face cu el? :) Ar fi un loc unde societatea nu ar avea cunostinta de actele/scenariile tale, sotia ta n-ar afla, seful tau n-ar sti, copiii nu ar putea niciodata sa te judece, nimeni de pe forum n-ar afla. Si tu ai avea posibilitatea sa creezi acolo ABSOLUT orice fel de experienta ti-ai dori (bineinteles, personajele holo n-ar suferi nici o trauma, fiind inexistente) din curiozitate, din dor... totusi cred ca ar prima curiozitatea si ca nu ti-ai inscena o iesire la pescuit.
Eu stiu de pe-acum ca ajunsa in situatia aceea, libera de orice constrangere exterioara, nu din ceva simt moral intrinsec determinat genetic m-as controla (daca as fi in stare) ci din frica de Dumnezeu.
|
Adica crezi ca sint curios sa vad o expresie de om ingrozita de moarte? Te inseli.
Pai bucatele dintr-o realitate virtuala de genul descris mai sus iti poti crea si acum. Chiar frica de Dzeu e cea care te tine in friu sa nu o faci?