View Single Post
Vechi 11.05.2010, 19:34:33
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu este adevarat. te inseli amarnic.
Asa va place voua sa ganditi.
Va place sa credeti ca noi va suntem dusmani.

Ce inseamna "sa ne deschidem"?
Sa "uiti" tot ce ai studiat si acumulat si sa zici "gata cred"?
Doamne-ajuta!

Nici un crestin lucid nu poate spune despre atei ca sunt dusmani. Cu atat mai mult nu "i-ar placea sa creada" asa ceva.

Sa va deschideti inseamna sa fiti sinceri cu voi insiva si sa incercati sa aflati ceva mai aplicat despre ortodoxie. Veti constata ca o abordare sincera a perimetrului ortodox este de fapt o redescoperire de sine. Dar, oricat v-ar povesti altii despre acest subiect, pana nu veti face singuri primii pasi catre Dumnezeu si nu veti trai personal experienta aceasta nu veti fi decat posesorii unor informatii despre un subiect oarecare. A sti e una, a intelege este ceva mai mult, a practica este o verificare necesara, iar a trai este deja un palier superior, o pregustare fascinanta. Multi dintre noi balansam ezitant, incercand sa depasim etapa doi, intr-o lume ravasita de nelinisti. Cine ne opreste sa si practicam ceea ce am aflat si inteles? Foarte simplu. Noi.

Asa ca, azi numai cine nu vrea nu afla!

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote