View Single Post
Vechi 11.05.2010, 13:19:28
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
Deci ar putea sa provina de la un corp cu temperatura imensa, nu stiu.. de ex o supernova, sau un quasar sau alt obiect pe care nu l-au descoperit inca, Universul e mare, si nu pot sa afirme asa cu siguranta ca e big bang daca nu stiu exact, nu crezi?
Nici un obiect din univers nu are o asemenea temperatura.
Iar daca exista unul acela e un big-bang
Citat:
Si am inteles ca galaxiile se departeaza una de alta, dar nu dovedeste bb. e doar miscare.
Miscarea singura nu dovedeste
Citat:
Asta nu e stiinta.. probabil e asa, probabil ca nu e...Se presupun cam multe lucruri... Si mai e o "teorie".
Asa lucreaza stiinta, fie ca iti convine fie ca nu. Ti-am spus, aceeasi stiinta da si rezultate palpabile, aplicind acelasi tip de gindire. Nu avem de ce sa credem ca in cazul BB ar trebui sa aplicam alte metode.
Citat:
Si cand au vazut ca teoria BB nu e buna si nu explica tot ce se intampla, d c nu s-au gandit sa revizuiasca teoria,sa gandesca altfel, decat sa mai inventeze alta teorie bazata pe prima gresita si asa mai departe pana cand le convine lor? si la matematica daca ai gresit si nu-ti da rezultatul bine, iei problema de la inceput, nu zici ca e o variabila invizibila si daia ti-a dat asa...nu? :)
De ce nu e buna?
O teorie e un model. Daca nu se contrazice cu realitatea si nici nu avem altceva mai bun e o teorie acceptata. Nu de toti dar de majoritatea. Cine nu e de acord trebuie sa vina cu ceva mai bun.