View Single Post
Vechi 11.05.2010, 13:03:55
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Cand Duhul s-a pogorat la Cincizecime, Apostolii au vorbit limbi nestiute de ei, dar pentru cei prezenti. Asa ca s-au facut intelesi, nu graiau o limba necunoscuta de nimeni. La penticostali, lucrurile stau altfel, se graieste intr-o limba de nimeni nestiuta. Si asta e posibil pentru ca se pogoara alt duh, nicidecum cel de la Cincizecime.
De fapt Biblia nu specifica daca apostolii vorbeau numai limbile celor prezenti, ci doar ca cei prezenti auzeau limbile lor. Iar in Corint nu intelegea mai nimeni ce se vorbeste desi era vorbire din Duhul Sfant.
Pe de alta parte si in BP se vorbesc limbi intelese, dupa cum am mai povestit acum vreo doua pagini. In ceea ce le priveste pe cele neintelese, exista doua variante:
1. ori fac parte din cele 6000 de limbi pe care inca nu le cunoastem [avand in vedere ca in lume sunt 6500 de limbi , sa presupunem ca am cunoaste 500]
2. ori sunt o falsificare a darului si atunci e regretabil.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14