Citat:
În prealabil postat de Fani71
Atat de tare este infestata ortodoxia de scolastica occidentala, fara sa isi dea seama, incat cauta directive pentru orice.
Ei bine, in ortodoxie exista principii si nu directive si legi. La noi nu exista nici magisteriu care sa hotarasca toate amanuntele vietii crestine a fiecaruia fara drept de apel.
Daca am timp, o sa mai scriu maine despre asta.
De fapt, cu o discutie de acest gen am inceput participarea mea la acest forum. Cine vrea poate sa caute la primele mesaje...
|
Nu ortodoxia este infestata, ci mai degraba gandirea unor oameni...
Fani, chiar asa sa fie, cum scrie in articol: "Nu trebuie sa uitam ca demonii traiesc in abstinenta..."? Adica ei doar ispitesc, fara a simti ei insisi ispita?
Din cate imi amintesc sa fi citit, acestia, dupa ce au cazut din cer, au fost cuceritit de frumusetea pamantencelor si au facut copii cu ele, rezultand gigantii. Asa e?
Imi pare rau sa-ti spun, dar pe mine nu m-a convins articolul de pe acel blog. Si apoi sa nu uitam ca curvia se face in cadrul familiei, iar precurvia in afara ei. As zice sa nu ne consideram sfinti, fara sa fim.
Sa nu uitam nici faptul ca Dumnezeu are íntelegere pentru tineretea noastra. Spune acest lucru intr-unul din psalmi. Dar cu toate astea, vom plati ceea ce ne luam de la viata...