Citat:
În prealabil postat de ioana-adriana
Nu inteleg de ce Patriarhul trebuie sa "invarta afaceri".Oare acesta este rolul pe care il detine in Bor?Atunci , de ce sa nu permita fiecarui preot sau calugar sa-si deschida cate un butic,un market,o discoteca...., doar trebuie sa faca rost de bani pentru biserica,nu-i asa?
Peste catva timp,o sa intalnim fetele bisericesti si in partidele politice,ca doar acolo se castiga cei mai multi bani....
Din afirmatiile tale sa inteleg ca" scopul scuza mijloacele"?
"Capul" BOR ,ar trebui sa fie un exemplu pentru turma sa,sa aiba suficienta blandete,intelepciune,intelegere...precum regretatul Teoctist,a carui infatisare era ingereasca.
|
Da, afaceri precum postul de Radio Trinitas, postul TV Trinitas, Editura Trinitas, fabrica de lumanari, Spitalul Providenta....carora eu le vad sensul, si apreciez aceste initiative...
Din cate stiu eu dintotdeauna Patriarhii, Mitropolitii nu au stat cu mana in san, ba chiar au deschis tipografii, si au editat carti de valoare...deci a fi Mitropolit, sau Patriarh nu cred ca inseamna sa fii un model numai in intelesul unora...eu asa vad lucrurile.
Din cate stiu...nici staretii nu stau inchisi in chilia lor, nestiind sa managerieze cele ce se intampla in cadrul Manastirii.