View Single Post
Vechi 09.05.2010, 00:28:38
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
În postul anterior este vorba, evident, de Sf Grigore Dialogul și nu "Decalogul". Sper că veți găsi moduri de argumentație mai solide decât a puncta asemenea erori materiale ale adversarului.
Dacă tot ai adus vorba despre exprimarea ta mai nefericită, ar fi trebuit să o faci prin a-ți cere scuze pentru confuzia involuntară . (Cam așa e cu smerenia)
Iar în ceea ce privește argumentația solidă despre identitatea dintre Hristos și preot în momentul liturghiei la catolici, cred că ți s-au adus argumente clare împotrivă.

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
De altfel, in cuvantul perotului ca si in coate actele sacramentale savarsite de el, graieste si lucreaza Hristos insusi, preotul fiind doar"iconomul" vazut al Lui. Fraza este de pe situl.....crestinortodox.ro.
Este adevărat, dar una este lucrarea lui Hristos (ἐνέργεια -energeia),
Efeseni 3.7 "Al cărei slujitor m-am făcut după darul harului lui Dumnezeu, ce mi-a fost dat mie, prin lucrarea puterii Sale"
1 Petru 4.10 "După darul pe care l-a primit fiecare, slujiți unii altora, ca niște buni iconomi ai harului celui de multe feluri al lui Dumnezeu."

și alta este fiirea lui Hristos (φύσις physis):
Ioan 10.30 "Iar Eu și Tatăl Meu una suntem"

Omul se împărtășește din harul lui Dumnezeu, din energiile Sale, nu din ființa lui Dumnezeu.

Last edited by ovidiu-s; 09.05.2010 at 01:01:52.
Reply With Quote