View Single Post
Vechi 07.05.2010, 23:34:09
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Moastele de sfinti degaja si un miros deosebit de frumos.
Avand in vedere ca moastele sunt tinute intr-o cutie, chiar nu s-ar putea pune ceva in cutia respectiva care sa miroasa frumos, si astfel acel miros sa fie considerat al moastelor? Sunt carcotas, stiu, dar inca astept o minune mai presus de orice scepticism Asa, ceva la care sa zic doar WOW si sa raman trasnit, fara sa imi vina in minte cel putin 3 modalitati facile de a fabrica treaba respectiva, ca pe o scamatorie ieftina.

Citat:
Iti dau si un exemplu trait de mine: noaptea am fost cu sotul meu la "Urgenta" si medicii au stabilit, ca a doua zi il opereaza. Inainte sa se culce, l-am uns cu ulei din candela Sf. Grigorie Decapolitul, iar a doua zi, inainte de a se urca pe masa de operatie, medicii au constatat ca sotul meu s-a "autovindecat", lasandu-l sa plece acasa. Iata deci, ca oamenii se conving singuri de efectul deosebit al moastelor si nu iau drept bun tot ce aud.
Nu am fost acolo, deci e clar ca tu ai trait ceva ce eu nu am trait, dar imi pun niste intrebari pe care evident tu nu ti le pui, pentru ca ai acceptat imediat ideea ca uleiul respectiv a rezolvat problema.
Ce crezi de posibilitatea unui diagnostic gresit? De loc improbabil, mai ales in Romania, si mai ales ca 80% din medicina moderna e tehnologie, care in Romania nu prea exista. Simptomele despre care medicii au crezut ca se pot rezolva prin operatie au disparut pana dimineata, pentru ca erau cauzate de altceva decat credeau ei.
Din nou, sunt carcotas, dar pana nu elimin orice alta varianta probabila sau posibila, nu mi se pare corect sa "sar" la o explicatie supranaturala. Nu de alta, dar de-a lungul istoriei, o groaza de lucruri care erau etichetate ca supranaturale s-au dovedit a fi cat se poate de naturale, doar ca nu se puteau explica la momentul respectiv.

Citat:
Oamenii iau si medicamente, dar se pare ca rugaciunea, pe care bolnavii si rudele lor o adreseaza unui Sfant, e mai puternica. Are efect atunci cand medicii nu mai dau speranta de viata unui pacient.
De ce atunci cand se vorbeste despre puterea rugaciunii se aduce aminte doar de cazurile in care a functionat? Serios acum, cam ce procent din cei care se roaga se vindeca? Si oare cati din cei la care functioneaza se vindeca de fapt din cauze independente rugaciunii? Si cine mai aminteste de cei la care nu a functionat? Daca ce zici tu e adevarat, ar trebui sa fie plin de cazuri de cancer terminal vindecat prin rugaciune.

Nu s-au facut multe studii stiintifice legate de efectele rugaciunilor in sensul vindecarii/ameliorarii problemelor de ordin medical, dar exista cel putin unul. Citeste aici, te rog:

http://www.bbc.co.uk/pressoffice/pre...yer_work.shtml
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 07.05.2010 at 23:36:58.