View Single Post
Vechi 07.05.2010, 23:14:07
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de konijiro Vezi mesajul

Ti-a mai zis si Dumitru, moastele nu sunt unicele exemple de mumificare. Mai mult, ele nu sunt, in multe cazuri, decat (fragmente) de oase, si in altele, departe de fi "nestricacioase". De ce sunt acoperite tot timpul, si de ce li se schimba vestmintele atat de des? Si cum pot fi niste oameni morti care (discutabil) nu putrezesc o dovada pentru existenta unui dumnezeu?

Ceea ce omiti sa spui este faptul ca, probabil, oamenii aia mai luau si medicamente in timp ce erau aliniati la coada la moaste. Caz in care, vindecarea ar putea fi doar atribuita moastelor.
Moastele de sfinti degaja si un miros deosebit de frumos. Chiar si uleiul din candela, care arde la moastele unui sfant capata parfumul moastelor si are efect de medicament, cand e aplicat pe un loc dureros sau bolnav.
Iti dau si un exemplu trait de mine: noaptea am fost cu sotul meu la "Urgenta" si medicii au stabilit, ca a doua zi il opereaza. Inainte sa se culce, l-am uns cu ulei din candela Sf. Grigorie Decapolitul, iar a doua zi, inainte de a se urca pe masa de operatie, medicii au constatat ca sotul meu s-a "autovindecat", lasandu-l sa plece acasa. Iata deci, ca oamenii se conving singuri de efectul deosebit al moastelor si nu iau drept bun tot ce aud.

Oamenii iau si medicamente, dar se pare ca rugaciunea, pe care bolnavii si rudele lor o adreseaza unui Sfant, e mai puternica. Are efect atunci cand medicii nu mai dau speranta de viata unui pacient.