Subiect: singuratatea
View Single Post
Vechi 07.05.2010, 18:03:03
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eudiana Vezi mesajul
singuratatea e o boala sufleteasca f grea .....
cu ajutorul lui Dumnezeu si cu muta rugaciune vom trece si peste aceasta patima

Dumnezeu sa ne ajute pe toti !!!

Eu cred ca oamenii au grade diferite de suportabilitate a singuratatii, ca si a durerii fizice dealtfel !
E adevarat, ca dupa moarte si ,boala, singuratatea e pe locul trei ca un lucru sau fenomen rau, indezirabil !
Am putea-o privi ca pe o anticamera a mortii daca., pt cei cu adevarat singuri si care au reusit cat de cat sa o suporte acceptabil (fara sa cada in depresii grele si boli psihice),nu s-a ivit un alt sens al ei ,maret,acela de agent al unei transmutatii a spiritului,a fiintei interioare hegeliene(a da-sein-ului ) !
Alaturi de momentele socante ale vietii (de ex, sa-ti vezi moartea cu ochii,dar sa scapi ! ),momente care te modifica foarte tare in plan spiritual, si singuratatea are acest dar, de a-ti modifica spiritul in sensul unei cresteri !
Eu cred ca singuratatea e data oamenilor superiori si nu oamenilor comuni ! De aceea exista foarte multe exemple in arta si literatura,sau filosofie, de artisti ,scriitori, care au beneficiat in planul creatiei de pe urma singuratatii lor !
Ca si concluzie : nu recomand singuratatea oamenilor slabi,pt ca-i va distruge intr-un fel sau altul,dar o crecomand celor indeajuns de tari ca sa se lupte cu ea !
Reply With Quote