View Single Post
  #46  
Vechi 07.05.2010, 13:26:43
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 814
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Mai oameni buni, una e sa scazi dintr-un salariu de 20 milioane vechi si sa ramai cu 15, te mai descurci, mananci mai prost, reduci cheltuielile, vorba lui Hmiron, dar alta e sa reduci un salariu de 7-8 milioane (cat are un debutant in invatamant, de exemplu) la 5-6 milioane! Aceia ce economie sa mai faca sau cum sa mai traiasca?! O sa spuneti ca ar trebui sa se reorienteze, sa isi ia un alt job... unde?! Daca ai peste 40 de ani nu prea te mai angajeaza nimeni.
Si pensionarii? Sunt oameni care au muncit 40 de ani si nu au nici macar 10 milioane pensie! Aceia unde sa se mai angajeze?
Sunt de acord sa se cearna niste lucruri in sistemul public, stiu ca unii stau numai la cafele si la discutii, dar cei care vor avea de suferit vor fi tot oamenii cinstiti, fara pile, care risca sa isi piarda si locurile de munca. Tot cei cu salariile / pensiile mici vor fi cei mai afectati. Daca tot trebuie sa se faca o scadere, sa se faca diferentiat! Dar lucrurile s-ar rezolva foarte simplu daca s-ar reduce cheltuielile celor doua palate.
Ai descris perfect situatia. Dar uiti ca s-a ajuns aici nu din cauza exclusiva a actualului guvern, ci din cauza tuturor guvernelor postrevolutionare, care nu au stiut cum sa cheltuiasca banii cu cap, vorba reclamei. Poporul naucit a dat direct in capitalism si s-a trezit liber, dar o libertate prost inteleasa. Este vorba de libertatea de a cumpara produse straine in detrimentul celor romanesti, ca ne saturasem de romanisme dupa 50 de ani de comunism. Libertatea de a primi ajutoare de la stat pe toate partile si din toate directiile. Pentru ca desi s-au schimbat multe de la Revolutie incoace, ceva fundamental nu s-a schimbat in mintea romanului: nevoia ca dinspre stat sa vina ceva. Statul ne da, statul ne angajeaza, statul ne creeaza locuri de munca, statul face tot. Asta e tara "sociala" de care vorbea Isarescu ieri. Tara care s-a obisnuit sa ia bonusuri pentru ca ajunge la timp la munca, tara care nu intelege, precum Germania, ca bani mai multi se fac prin si mai multa munca decat in mod normal; la noi nici munca standard nu e iubita, rupem usa la ora 15, dupa ce mai toata ziulica ne-am eschivat cum am putut de sarcini.

Putem sa dam vina pe factori externi sau actuali cat dorim noi in momentul de fata. Insa cei care au ochi sa vada sunt perfect constienti de faptul ca ce vedem acum este rezultatul refuzului sistematic de a face ceva in tara asta. Este o simptoma actuala, cu cauze intr-o boala cronica, sistemica, a Romaniei, a poporului roman.

In douazeci de ani inconstienta criminala a clasei politice, care a preferat din comoditate sa nu faca reforma, corelata cu indolenta la fel de criminala a poporului, care a preferat castigul pe termen scurt si a fost lipsit de viziune, ne-am procopsit cu ce-am dorit: guverne populiste, care in loc de masuri nepopulare au promovat ce-a fost mai usor de promovat la timpul respectiv, cu impact minim pe termen scurt si enorm pe termen lung. Au trecut pisica dintr-o curte in alta, cu totii sperand sa reuseasca sa treaca de 4 ani de mandat, dupa care "vedem noi". Acum nu se mai poate. Oalele s-au spart in capul lui Boc, desi s-ar fi spart la fel de bine in capul oricarui alt premier.

Peste tot in lume guvernele fug de masuri nepopulare si le promoveaza pe cele populare in apropierea alegerilor. Numai ca la noi parca au ridicat populismul si demagogia la rang de arta. Guvernul Boc, din inconstienta, iresponsabilitate, frica sa nu fie debarcat de masuri nepopulare sau din simpla incompetenta, a intarziat cu masurile cerute de FMI. De-aia scad acum salariile si pensiile, pentru ca FMI voria sa vada ceva concret si nu a vazut nimic, in consecinta trebuie sa taiem in carne vie. Daca guvernul actual si precedentul isi faceau treaba, chiar si in contextul in care celelalte guverne postrevolutionare au fost degeaba, sa stiti ca ne era mai bine acum. Dar nu, ei se cearta in campanie, se balacaresc pe banii nostri, maresc pensiile in plina criza, gandesc ca iresponsabilii care sunt. Aseara l-am vazut pe Ponta iesind la televizor cu nimic altceva decat demagogie, nu tu solutii, nimic! Nici macar in al douasprezecelea ceas oamenii astia nu vor inceta sa sara unul la gatul altuia, daramite sa colaboreze pentru binele tarii.

Tara i-a ales pe toti cei care s-au perindat pe la Palatul Victoria si prin Parlament, si-i merita, va spun sincer. Situatia actuala este rodul celor care in 20 de ani:

- au pus neocomunisti la putere
- au refuzat sa iasa la vot, total dezinteresati de soarta tarii si mult mai interesati de subventia la hectarul agricol nelucrat
- au votat cu cine le-a spus primarul sa voteze sau si-au vandut votul
- au raspuns mereu cu "n-am cu cine sa votez"
- nu au cautat sa-si depaseasca conditia, sa traga mai tare, sa faca ceva PRIN MUNCA CINSTITA


Acestia sunt autorii morali si cei care poarta cea mai mare responsabilitate, as spune chiar o vina criminala pentru situatia actuala.
__________________
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote