Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Ai vazut cati tigani erau acolo si se rugau?
Unii dintre ei chiar au o viata complet schimbata. Sunt miracolele lui Dumnezeu. Asta si mie mi-a placut.
|
Depine.
Nu toate schimbarile morale se datoreaza lui Dumnezeu.
Si alte religii, crestine sau nu, reclama acest gen de schimbari.
Citat:
Stii, tipul de amvon, e unul din profesorii de la Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti dar merge printre rromii analfabeti si cauta sa le vesteasca Cuvantul.
|
Frumos din partea lor. Oricum banuiesc ca merge mai usor cu analfabeti decat cu profesori universitari.
Citat:
Macar ca mie imi place, stiu ca rugaciunea in comun creeaza discomfort celor care nu sunt obisnuiti cu ea.
|
De curiozitate..iti place din ce motive?
Citat:
Rugaciunea in comun este o particularitate acceptabila (din punctul meu de vedere) a bisericii penticostale. Ea, de multe ori frapeaza observatorul neinformat dar la fel se intampla si cu, de exemplu, sarutarea moastelor la ortodocsi. Daca intelegi motivatiile nu ti se mai pare nimic straniu.
|
Acceptabila din punctul tau de vedere? Mai sus ziceai ca iti place, cee ce cred ca intelegem amandoi ca inseamna mai mult decat acceptabil.
Chiar, motivatiile care sunt?
Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Ideea este ca filmuletele americane de pe youtube nu ne reprezinta.
|
Nu reprezinta penticostalii din Romania sau pe cei din SUA?
Citat:
Pe deoparte pentru ca multe nici nu au de-a face cu penticostalismul ci sunt puse doar cu rea intentie,
|
Dar cu ce anume? Ce te face sa crezi ca respectivii nu sunt penticostali?
Si ei pun accent pe "manifestarea Duhului" care este tot atat de posibil a fi dovedit ca reprezinta o manifestare autentica a Duhului Sfant cat si vorbirea in limbi.
Citat:
si pe de alta parte pentru ca bisericile americane fac parte dintr-o alta cultura.
|
Deci consideri ca este legitima pentru ei o astfel de manifestare?
Citat:
Vezi pe youtube o biserica ortodoxa care nu are pictat nici un sfant pe bolta, pe pereti sunt foarte putini, nu are catapeteasma si seamana mai mult a biserica protestanta.
Poti zice: „ - Asa sunt si bisericile ortodoxe din Romania?”
Nu, in Romania este o alta cultura si aceasta se va regasi inclusiv in cat de simplu sau bogat este ornamentata biserica.
|
Exista si alte motive pentru asta.
Poate constructia n-a fost finisata.
Poate n-au gasit un pictor.
Poate e o biserica improvizata intr-un anumit cadru, cu caracter temporar.
Sunt unii care merg pe arhitecturi mai ciudate, chiar si la noi am vazut.
Dar chiar nu suporta comparatie cu cei care urla, se zvarcolesc si danseaza ca la discoteca pentru ca, nu-i asa, sunt cuprinsi de "duhul".