View Single Post
Vechi 05.05.2010, 23:48:28
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Sfintenia e lucru mare, pronuntat prea usor, ca si numele lui Dumnezeu luat in desert de atatea ori... Imi poti spune tu ce este sfintenia? Cum se comporta, cum simte, cum traieste un om sfintit de Dumnezeu? Eu cred ca cel cu adevarat sfant, Sfantul Sfintilor este Dumnezeu, iar cei ce-L iubesc pe Dumnezeu din toata inima sunt sfintiti de prezenta lui Dumnezeu. Pentru toti acestia, Dumnezeu e suficient.
Si, daca-ti spun, vii la ortodocsi? Citeste Vietile Sfintilor si carti despre asceza, ca sa te convingi singura ca ne putem sfinti sufletele si trupurile in aceasta viata.

Cum se comporta? Lupta cu pacatele mari si mici, inclusiv cu gandurile.
Cum traieste? Traieste pentru Dumnezeu mai intai si apoi pentru el si pentru altii, luptand cu patimile proprii si cu duhurile rele. De Darurile Duhului Sfant se bucura cei despatimiti. Dar mai exista si o alta categorie de sfinti : mucenicii. Acestia marturisesc credinta infruntand moartea si torturile pentru Dumnezeu.
Cum simte? In timpul incercarilor si al ispitelor simte dorinta de a invinge fortele raului. In timpul chinurilor, Insusi Hristos il ajuta sa suporte durerea. Exista situatii cand sfintii au scapat nevatamati desi au fost dati fiarelor. Exista situatii cand in urma unor torturi s-au vindecat de pe o zi pa alta, ca si cum nimic nu li s-ar fi intamplat. Iar cand Dumnezeu vrea sa-i mangaie, le trimite atata fericire si liniste, incat se simt ca in Rai. Atunci simt ca Imparatia Cerurilor e in inima lor si cauta sa pazeasca aceasta comoara facand voia lui Dumnezu cu si mai multa ravna. Despre mantuire si despre desavarsire exista, cred, articole si pe crestinortodox.ro.

Last edited by antoniap; 05.05.2010 at 23:55:01.
Reply With Quote