Citat:
În prealabil postat de mihailt
Mai frate Dumnezeu Iisus Hristos a fost si prin Egipt din Israel.
Acum nu stii ca dreptul Iosif (nu logodnicul Maicii Domnului ci celalalt Iosif de care zice in Vechiul Testament) a stat multa vreme in Egipt?
S-a dus acolo sa darame idoli la care dracii inselau pe egipteni sa se inchine (Dumnezeu Iisus Hristos).
Apoi marii Sfinti Macarie cel Mare si Sfantul Antonie cel Mare nu din Egipt au fost?
Acolo si-a petrecut Dumnezeu Iisus Hristos timpul cat nu a fost in Israel.
Da unii egipteni inselati de draci aveau si o religie satanista (si stiau sa lucreze diverse chestii vrajitoresti cu ajutor de la draci) ca Dumnezeu Cuvantul cand a scos pe Moise si pe evrei de acolo (din Egipt) a innecat oastea lui Faraon.
Oricum egipteni devenisera dupa ce s-au crestinat extraordinar de pacifisti.
Daca vrei sa vezi vietile Sfintilor crestini ortodocsi pustnici si calugari egipteni vezi Patericul.
Spre exemplu Sfantul Atanasie cel Mare de a fost intre marii Sfinti prin care Duhul Sfant a aratat absurditatea arianismului era ucenic al Sfantului Antonie cel Mare.
Nazisti au fost niste inselati de draci si nu au legatura cu egiptenii ci cu hinduistii anume cu "razboiul sfant" a nu stiu ce personaj din mitologia hinduista.
La hinduisti au dat dracii ideeile acestea rasiste de exemplu la hindusi erau caste,era casta domnitoare (brahmanii ) ,cei din castele inferioare nu aveau voie sa se ameste cu cei din castele superioare etc.
|
Stiu ca Mantuitorul a fost si prin Egipt. Vroiam insa sa stiu daca exista vreo carte sau lucrare care sa ia sistematic asemanarile dintre Crestinism si paganatatea egipteana si sa spulbere ipoteaza cum ca religie crestina ar avea orice conexiune cu ea.
Iertare ca nu m-am exprimat mai clar.