Citat:
În prealabil postat de sophia
O scriu si pe asta, pentru ca este una din pildele cele mai dragi mie din scripturi.
A nu avea Om...Cel de la Vitezda era asa de peste 20 ani.
Inseamna multe: a nu avea omul la situatie de nevoie, a fi singur, a nu avea ajutor.
Ieri s-a vorbit la predica despre Om, prietenie, singuratate. Iata pe scurt ideile:
1. Omul de la Vitezda nu avea Om sa-l ajute sa se vindece. Fie el ruda, sau prieten care sa-l ajute in situatia de boala trupeasca sau duhovniceasca.
Si toti trecem prin asemenea situatii.
2. Singuratatea este f.grea si apasatoare si este de multe feluri: lipsa de rude, prieteni, necasatorit sau despartit/vaduv, singuratate in lume straina, singuratate la batranete.
Singuratatea nu este rea numai prin lipsa trupeasca a omului ci si prin cea sufleteasca.
3. Prietenia si iubirea de oameni este f.importanta. Sa nu lasam oamenii singuri, sa le fim Om.
|
Ai dreptate....Intradevar singuratatea este f dureroasa cand nu ai macar un prieten adevarat la care sa poti apela si atunci ma gandesc ca singurul prieten adevarat este Iisus si familia Am fost si eu la biserica cand sa citit predica aceasta si mie imi place f mult Parintele a tinut o predica f frumoasa, spunea ca slabanogul din predica era trist., cati nu sunt si in ziua aceasta in situatia lui, dar mereu sunt cu zambetul pe buze Cuvintele acestea mi-au intrat in suflet adanc:)