Un maistru militar se ocupa spre exemplu cu repararea tehnicii de lupta.Gradul in sine este echivalent cu gradul de subofiter.Am fost printre ultimii ghinionisti care au fost incorporati ca militar in termen.Asa ca am mancat armata pe paine la o unitate speciala cu ordin de lupta permanent.Ca om normal nu cred ca ai ce cauta in armata,poate daca te crezi vre-un Rambo sau ati place sa dai ordine,sai scuzati expresia ..esti masochist.Supunerea neconditionata la ordinul direct inseamna ca poti da peste cineva care s-a trezit cu fata la cearsaf dimineata (un superior),care sa te frece la cap..doar pentru ca este superior.Sunt multi avansati pe pile,pentru ca duc vorba mai departe..etc.In teatrele de lupta externe nu vei ajunge decat ca voluntar .Nu te va obliga nimeni.Cei care o fac o fac pentru bani..am inteles ca se da si spaga pentru a pleca.Asa ca nu stiu cat de eroi pot sa-i numesc.Mai degraba cred ca pleaca pe ideea de( nu mi se va intampla chiar mie).Cum bine spunea cineva mai sus razboiul este o mare nenorocire si nu are nimic glorios in el ,este pura propaganda,mi-am dat seama nu pentru ca asi fi participat ci prin prisma instructiei severe pe care am primit-o.pur si simplu te dezumanizeaza.In tijmp ajungi sa te complaci,sa-ti placa salariul bunicel si cam atat.Mi sa propus sa raman dupa ce am terminat armata,pentru ca am fost silitor si m-am liberat sergent..dar nu am vrut,pentru ca eu consider ca armata in sine ingradeste personalitatea.Si acum la 9 ani dupa ce am terminat ma bucur pentru decizia pe care am luat-o.Intereseaza-te foarte bine inainte .T rebuie sa stii sigur ca asta vrei sa faci.Si nu te lua dupa cei care spun ca este bine din punt de vedere financiar.poti sa te realizezi si sa ai o stabilitate si fara a fi in armata.
|