Subiect: politica
View Single Post
Vechi 20.04.2007, 13:10:22
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicoletajuravle
si nu te intereseaza ca cetatean ?si cred ca atunci cand a fost vorba de legalizarea prostitutiei de eliminarea religiei din scoli sau asa ceva de subiectul cu icoanele cred ca si atunci a avut ceva de zis (ma refer la reprez.BOR)nu mai stiu exact ce chiar nu direct dar a fost prezenta prin interviuri prin aparitii tv politica nu este chiar asa departe de religie si acolo trebuie sa guverneze bunul simt si simtul datoriei a responsabilitatii . putem discuta politica si prin prisma religiei
1. Eliminarea religiei din scoli este o tema despre care eu nu am cunostinta. Nu stiu de unde ideea asta. Nu s-a cerut scoaterea "Religiei" din scoli, ci doar schimbarea manierei in care este predata.

2. Atunci cand s-a cerut scoaterea icoanelor din scoli acesta era o problema care privea in mod direct Biserica, atat ca institutie, cat si pe noi ca membri ai ei. Era ca normal ca Biserica sa aiba o pozitie oficiala. Totusi, nu stiu despre o situatie in care BOR sa fi abordat politic problema.

3. Legat de legalizarea prostituitiei si de legalizarea homosexualitatii eu stiu tot de pozitii oficiale ale BOR.

4. Ceea ce Vreau sa spun este ca, in cazurile mentionate, BOR a facut doar declaratii publice, fara sa se adreseza institutiilor care elaboreaza legi.

5. Cazul pe care il cunoisc, in care BOR s-a adresat Paralamentului si presedintelui Basesc cu scrisori deschise, a fost luarea in discutie a averii ierarhilor. Concret, PF Teoctist, in numele BOR s-a adresat institutiilor mentionate pentru a cere ca averea ierarhilor sa nu fie verificata asa cum se intampla in cazul demnitarilor (cel putin formal). Iar acesta rugaminte i-a fost indeplinita de politicieni.

Dar vom discuta si politica....
Reply With Quote