View Single Post
Vechi 03.05.2010, 22:42:37
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Parintele Amfilohie se pricepe mai bine decat mine sa raspunda la aceasta intrebare. Asculta inregistrarea postata anterior si altele pe aceasta tema. Totusi, ma voi stradui si eu. Intr-un an, de Sfintele Pasti, unele confesiuni, tot crestine, i-au dat pe ortodocsi la o parte, asteptand sa vina Sfanta Lumina la ei. Sfanta Lumina a venit insa acolo unde erau ortodocsii. Sta marturie pana in zilele noastre un stalp care s-a despicat in timp ce a venit Sfanta Lumina la grupul ortodocsilor.

Pai daca Dumnezeu Insusi a aratat clar ca Ortodoxia Ii este placuta, nu avem dreptul s-o ciuntim. Patriarhul dispune de proprietatile private pe care le detine. Ortodoxia este a ortodocsilor, sa fie clar! Niciun ierarh nu poate considera Ortodoxia ca fiind o proprietate privata. Vai de cei care in slujirea vremelnica a Ortodoxiei fac greseli grave cu buna stiinta. Daca un paznic neatent al unei intreprinderi este pedepsit cu asprime in caz de pagube de catre un sef pamantesc, cu atat mai mult cei care au misiunea de a pazi credinta ortodoxa vor fi pedepsiti cu asprime daca nu-si vor indeplini aceasta misiune.

Si suntem datori toti ortodocsii sa veghem si sa ne rugam pentru Ortodoxia noastra. E forta, e putere, e frumusete, e bucurie. Ortodoxia, daca este traita ca la carte, ne permite asemanarea cu Dumnezeu! Ce sa ne dorim mai mult? A, da, asa cum spunea parintele Amfilohie, pot sa vina si altii de la alte confesiuni la Ortodoxie. Multi dintre cei capabili de virtuti crestinesti inalte au trecut la Ortodoxie si unii au ajuns sfinti.

Acest duh secularizant mondialist vrea sa-i impuna omului o credinta mai subreda, mai permisiva ca sa i-L ia treptat si pe Dumnezeu! Incearca sa vezi cum totul este invaluit intr-o mare minciuna de proportii uriase. Cel care incepe sa faca pact cu satana nu se mai poate opri.

Criteriile politice si economice dau din coate sa se impuna in zilele noastre chiar si atunci cand e vorba despre cele spirituale. Si nu e corect. ,,Dati cezarului cele ale cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu!" - ne spune Insusi Mantuitorul. Sufletul nostru este particica de dumnezeire peste care cezarul nu are stapanire nici daca se foloseste de un patriarh! Dumnezeu sa-i dea putere patriarhului nostru sa se dezica de erezia ecumenista si sa marturiseasca dreapta credinta. Amin
Scuza-ma, dar nu sunt de acord. Dumnezeu onoreaza oamenii drepti, indiferent de confesiune. Nu sunt adepta teoriilor conspirationale atat de promovate pe internet, dupa cate vad. Sunt adepta dragostei de Dumnezeu si de toti semenii. Asta inseamna pentru mine dreapta credinta in Dumnezeul cel Viu. In plus, mi se pare aberant ca in sanul aceleiasi biserici sa fie dispretuit cel pe care poate Dumnezeu l-a ales.

Eu n-am de zis decat atat: Fie ca Dumnezeu sa faca dreptate, si-acolo unde este minciuna, sa fie dezvaluit adevarul.

Last edited by maria-luisa; 03.05.2010 at 23:17:47.
Reply With Quote