Citat:
În prealabil postat de gabriela8
"Ce altceva este ecumenismul asta decat o mare erezie? Si parintele Staniloaie si parintele Iustin Popovici, si parintele Serafim Rose au aratat aceasta.Auzi sa fim laolalta cu ereticii. Vor sa vina la noi? Sa vina. Vor protestantii sa o cinsteasca pe Maica Domnului, sa cinsteasca iconele si sfintii? Nimeni nu ii opreste. Vor catolicii sa revina la credinta de dinainte de schisma? Foarte bine ar fi. Vor monofizitii sa primeasca invataturile Sinoadelor Ecumenice? Sa le primeasca. Sa se lepede de ratacire si ne vom impartasi din acelasi potir. Altfel nu se poate."
(Jurnalul convertirii- Danion Vasile, pag370)
|
Dar Patriarhul Daniel, din cate am inteles, nu este impotriva ecumenismului... Cum se explica aceasta dezbinare, chiar si in sanul bisericii ortodoxe?
Uite ce frumos spune: ""Un lucru l-am învățat, nu vii de undeva ci te indrepti spre ceva".
"Eu sunt rezultat al pluralismului religios și sunt convins că fiecare are dreptul la credința proprie conform propriei conștiințe", a spus pr. Daniel. "Aceasta nu înseamnă că acceptăm ceea ce crede altcineva, ci avem dreptul de a nu fi de acord."