View Single Post
Vechi 03.05.2010, 15:37:20
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Si cum iti iubesti tu dusmanul? Ce faci in aceeasi masura pentru dusman si familie? Le dai cumva bani, ii lasi in casa ta?
O, te rogi pentru ei, dai vreun acatist? Daca da, crezi ca ordinea in care ii pui pe lista conteaza?
Doamne-ajuta!

Eu nu am dusmani. Si daca as avea, relatia dintre un crestin si dusmani se supune unei ierarhi. Biserica lui Hristos este o ierarhie, atat in cer cat si pe pamant. Relatiile unui crestin cu aproapele sunt la masura la care este induhovnicirea crestinului. Si respecta principiile etice tocamai citate din Sf Ev. Matei. Exemplu: Ii dai haina de pe tine. Nu oricarui cersetor, si nu ii aduci tot sifonierul de acasa. Si, in general este de preferat sa ii dai undita si nu pestele. De industria cersitului sunt sigur ca stii.

Ce fac eu pentru altii stie Dumnezeu.

Din nou ai ajuns cu discutia la probleme punctuale si le-ai expediat pe cele fundamentale.

Trebuie sa ma retrag. Oricum ce era de spus s-a spus. Cu tot dragul,

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote