View Single Post
Vechi 03.05.2010, 14:12:52
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!
E deplasat sa compari cativa oameni care declara ca au avut experiente extranormale cu milioane de oameni care il sau l-au marturisit pe Dumnezeu. Plus ca acestia din urma au si dovezi.

Si eu am familie si atat cat cred eu in Dumnezeu nu afecteaza familia. Porunca la care te referi se refera la altceva. Te poti mantui si in manastire si in afara ei. Cum te poti pierde si in mediu monahal si in afara lui. Modelul hristic nu are absolut nimic imoral in el. Pana una alta este suprem. Un mic exemplu: daca am fi macar putin mai receptivi la Noul Testamentul, harta pe care tocmai ai prezentat-o nu ar mai exista.

Opui stiinta religiei, ceea ce este fals. Dumnezeu ne-a invitat pe toti la cunoastere nu la necunoastere. Dar ne-a invitat si la desavarsire. Care presupune discernamant. Aici ne impiedicam aproape toti.

Referitor la penultimul paragraf, as spune doar atat: deocamdata.

Te-ai referit la experienta cu apa sfintita pentru ca pentru celelalte nu ai nici un contraargument. Si nu are nimeni. In timp ce Dumnezeu iti pune la dispozitie dovezi clare, fratia ta ii opui teori. E debalansata total comparatia.

Doamne-ajuta!
Ti-am spus, avem vederi mult prea diferite despre ceea ce inseamna o dovada.
Nu opun nimic, ca dovada ca sint dispus sa fac experimentul cu apa sfintita. Hai sa nu sarim direct la experiente cu viata de apoi, sa le luam pe toate pe rind :)
Citat:
Īn prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Un mic exemplu: daca am fi macar putin mai receptivi la Noul Testamentul, harta pe care tocmai ai prezentat-o nu ar mai exista.
Pai, sa fim :)
Ca bine ar fi sa fie bine. Ca decit prost, urit, sarac si bolnav, mai bine destept, frumos, bogat si sanatos, nu?
Dar ce te faci daca conditiile materiale nu depind de credinta? Asa cum o dezvaluie anumite studii?
Reply With Quote