Citat:
Īn prealabil postat de maria-luisa
Atunci evreii ar trebui sa darame din tara lor toate moscheile si toate bisericile? Toate popoarele lumii ar trebui sa darame din tarile lor toate locasele de cult care nu sunt in acord cu religia lor?
Oricum, nu cred ca se mai inchina cineva la Baal, dar a ramas acolo templul ca marturie a ceea ce a fost si ca loc turistic, asa cum au mai ramas imprastiate prin lume mici particele din civilizatia romana, greaca si altele.
Prea multe razboaie au fost din cauza acestui extremism religios. Nu crezi ca este timpul pentru o impacare?
Razboaiele si ura nu sunt in acord cu ceea ce vrea Dumnezeu de la noi, asa ca ni se pare absurd, oricum.
|
N-ai inteles mesajul meu. Eu spuneam sa-l darame prin forta rugaciunii, nu cu tunurile. Caci nu-i acelasi lucru. Daca tu darami un templu prin forta rugaciunii tale, ma convingi in legatura cu puterea credintei tale. Multi sfinti au reusit astfel de minuni.
Aceste preocupari pentru adevar si pentru sfintenie n-ar trebui sa se demodeze de dragul unor idei lumesti. Decat o pace stramba fara Dumnezeu, mai bine sa fie minuni dumnezeiesti care sa ne puna pe ganduri ca sa ne intoarcem la pocainta si sa ne mantuim cu totii.
Aceasta e pacea la care visez eu, adica o pace
cu Dumnezeu mai intai si apoi cu oamenii, nu invers.