Citat:
În prealabil postat de gabriela8
Tot in zi de sambata Mantuitorul a savarsit minuni fapt ce a scandalizat iudeii.
|
Si ce? Nu avea voie sa faca minuni in ziua sambetei? Gandesti si tu ca iudeii?
Citat:
Oricum nu inteleg de ce aduci ca argument Catehismul ortodox de vreme ce tu combati ortodoxia...
|
Combat invataturile gresite (inclusiv pe cele din biserica mea, nu numai din ortodoxie).
Citat:
Si apoi ar trebui sa "adopti" nu numai un obicei al Mantuitorului ci toate!
|
Asta este tinta. Sa ne ajute Dumnezeu.
Citat:
Unde este la voi Sfanta Liturghie? Sfintele Taine? Cinstea fata de Maica Domnului, cinste pe care Insusi Mantuitorul I-a acordat-o?
|
Cu intrebarea asta "sa-i tragi de urechi" pe Sfintii Apostoli ai Domnului Iisus Hristos. Nici ei nu au tinut slujbe (liturghii). Nici ei nu au cinstit-o pe Maica Domnului (nici macar nu au pomenit de ea in epistolele lor - le gasesti in Noul Testament). Poate nu au inteles ei corect cum e cu aceasta cinstire (nu au avut invatatori ca tine, sa-i indrume).
Iar expresia "taina" este folosita de Sfintii Apostoli de cca. 17 ori, dar cu sensul de taina descoperita noua (adica facuta cunoscut). Spre exemplu, botezul nu este prezentat ca o taina necunoscuta. Crestinismul Sfintilor Apostoli (crestinismul autentic) nu se baza pe misticism ci pe cunoastere si credinta.
O intrebare: in Sfanta Scriptura se vorbeste despre o taina de o mare importanta, care lipseste ortodoxiei. Este vorba de taina credintei (nu apare printre cele 7 taine cu care se tot lauda unii).
"sã pãstreze taina credintei într-un cuget curat."(1 Timotei 3:9). Unde va este aceasta taina? Bine ca ati numit altele ca fiind taine (sa pareti misteriosi, enigmatici) ca sa prostiti lumea.
Citat:
Preluam numai ce ne convine?! 
|
Vino cu argumente. Ce am prelut din Sfinta Scriptura si ce am respins?
Citat:
Si dragul meu, eu sunt mandra ca m-am nascut ortodoxa
|
"
Mîndria merge înaintea pieirii și trufia merge înaintea căderii."(Proverbe 16:18)
Citat:
si pentru mine Duminica este Ziua Domnului!!!
|
"
Astfel cã Fiul Omului este domn si al sâmbetei."(Marcu 2:28)
Nu stiu carui domn ii slujesti. Ai ceva impotriva Domnului sambetei? Te impotrivesti poruncii lui Dumnezeu, care spune ca ziua a saptea este "ziua de odihna inchinata Domnului"?
Ai grija ca vei da socoteala pentru incumetarea si incapatanarea ta. Si, nu o sa poti spune ca nu ai stiut.
Citat:
A intrat in sinagoga pentru ca Mantuitorul S-a supus intru toate Legii Vechi.
|
S-a supus aratandu-ne si noua cum sa ne supunem. "S-a spus in vechime sa.... dar Eu va spun."