Subiect: Ziua Odihnei
View Single Post
Vechi 01.05.2010, 18:37:04
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Cata neclaritate si ambiguitate ati adus cu aceasta postare. Luati din Catehismul Bisericii autoritatea si o interpretati arbitrar.
Nu am interpretat nimic. Doar am dat niste citate care nu va convin din Catehismul ortodox. Si, mai am multe de acestea.

Citat:
Nu intelegeti ca ravna aceasta fata de Vechiul Testament va face sa pierdeti din vedere Invierea- temelia crestinismului.
Nu putem pierde din vedere Invierea. Noi nu credem in "suflete nemuritoare" ci credem in Inviererea Domnului (care a avut loc) si invierea mortilor (care va avea loc la revenirea Mantuitorului).

Dvs., care credeti in "nemurirea sufletului" si supravietuirea acestuia intr-o forma constienta, mai credeti in inviere? Ce rost mai are aceasta?

Cititi 1 Corinteni cap. 15, incepand cu vers. 12. Vedeti ce frumos si convingator vorbeste Sfantul Apostol Pavel despre nadejdea invierii in credinta crestina (credinta de zi cu zi, nu numai de duminica).

Citat:
In Dumnezeu nicidecum nu este o contradictie- trecerea de la Sambata la Duminica a facut-o El insusi.
Asta chiar este incumetare. Intr-un fel, totusi, aveti dreptate. Un "dumnezeu" a facut aceasta schimbare. Este cel descris in profetiile lui Daniel:"se va incumeta sa schimbe vremile si legea"(Daniel 7:25) Probabil pe acest "dumnezeu" il ascultati.

Eu raman in ascultare de Dumnezeul care a sfintit si binecuvantat ziua a saptea si a scris-o ca lege (porunca) pe piatra.

Citat:
De ce nu mai respectati si celelelate prescriptii- Circumciziunea, etc??????
Pentru ca Sfantul Apostol Pavel spune:

"Taierea imprejur nu este nimic si netaierea imprejur nu este nimic, ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu" (1 Corinteni 7:19).
Eu prefer sa pazesc poruncile lui Dumnezeu (prin puterea pe care o da harul Sau). Dvs., care respingeti poruncile (cel putin una), poate preferati taierea imprejur.

Last edited by vasalie; 01.05.2010 at 18:41:12.