Citat:
Īn prealabil postat de gabriela8
Legea Veche pregateste Legea Noua si cea Noua implineste Legea Veche! Nu am zis nicicand ca nu e valabila Legea Veche insa ceea ce e specific la voi protestantii va legati numai de Legea Veche si din cate stiu eu crestin inseamna a crede in Hristos! Insusi Mantuitorul a zis ca nu a venit sa strice Legea Veche dar nici nu a spus ca numai Legea Veche e valabila.
|
Daca tot vorbesti de crestinism, cred ca o "metoda eficienta" de a fi bun crestin este aceea de a-L copia pe Domnul Iisus Hristos.
Ca sa revenim la tema discutiei noastre, eu Il copiez pe Mantuitorul si in pazirea zilei a saptea (sabatul sau sambata).
"
dupã obiceiul Sãu, a intrat īn ziua sāmbetei īn sinagogã si S-a sculat sã citeascã."(Luca 4:16). Este ceva gresit sa adopt si eu un obicei al Domnului Iisus Hristos?
Daca, la judecata, Domnul ma va intreba: "vasalie, tu de ce ai pazit sambata ca zi de odihna inchinata Domnului?". Raspunsul meu (unul dintre ele) va fi simplu: "Pentru ca asa ai facut si Tu, Doamne."
Tu ce ai sa raspunzi daca vei fi intrebata pentru ce nu ai respectat Porunca lui Dumnezeu? Ai sa vii cu artificii teologice?
"Caci dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui."(1 Ioan 5:3)