View Single Post
Vechi 01.05.2010, 16:34:55
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Sa nu ne amagim singuri!

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
daca te duci sa vizitezi un templu( in acest caz templul lui Baal) nu inseamna ca te duci sa te inchini acolo. Greaseala ar fi daca ai face asta, dar asa,doar pentru cultura ta generala, nu vad ce e gresit.
Chiar nu vezi ce e gresit, nu?
Hai sa te intreb altfel: daca poti alege, ce citesti: carti de astrologie, magie, reincarnare, practici yoga, shamanism? sau citesti un Pateric, o Filocalie, o carte cu minunile sfantului Nectarie sau ale sfantului Nicolae, sau despre noi sfinti preoti de mir?
Mai in clar: timpul este prea pretios, pentru a-l risipi pe lucruri diavolesti - presupunand ca ai fi chiar atat de tare, incat vizita in temple inchinate idolilor pagani sa nu-ti afecteze sufletul! Cultura ta generala poate fi imbogatita cu lucruri mult mai folositoare sufletului, decat locurile de inchinare la idolii paganatatii!
Sa nu ne amagim singuri! Daca stau si ma uit la un film cu strigoi si spiritism, timpul acela este un timp nu doar pierdut, ci este un timp rau folosit, si aceasta rea folosire se va intoarce impotriva mea, pentru ca in acel timp eu m-am indepartat de Domnul, L-am lasat afara, in timp ce eu am "desfranat" din punct de vedere duhovnicesc.
Cultura generala nu este un scop in sine, o acumulare fara rost de fel de fel de informatii, ci este (si trebuie sa fie) un mod de a ne induhovnici, de a ne imbogati sufletul, cu discernamant si cu dreapta socoteala.

Last edited by mishi55; 01.05.2010 at 16:37:03.
Reply With Quote