Citat:
Īn prealabil postat de Madalin18
Salut. Am si eu o mica intrebare. La terminarea scolii vreau sa urmez o cariera militara.
As vrea sa stiu daca este un pacat sa devii soldat, tinand cond ca Iisus a fost ucis tot de soldati!
Multumesc!
|
In calitate de fost militar in termen iti pot spune 4 lucruri:
1.Nu tot ce vei vedea va fi drept
2.Nu vei putea sa faci cum vrei.Neascultarea ordinelor directe date de un superior se poate sanctiona>Curtea Martiala.Armata si ordinele ei nu au nimic in comun cu logica pe care o stii tu.
3.Ceea ce s-ar putea sa vezi iti va pune la incercare modul in care gandeai pina in acel moment
4.Razboiul nu are nimic glorios.Numai cine nu a fost pe un front poate gasi razboiul just,glorios sau justificat.Este ceva groaznic.Durerea si nenorocirea umana in varianta fara limite.Ce este mai urat pe lumea asta.Lumea il prezinta drept glorios,inaltaor pt ca nu le poti spune celor de acasa ca saracul Tommy urla si isi chema mama cand incerca sa isi bage matele la loc in burta in agonie.Nu este nimic glorios in asta.Mor baieti care inca nu au cunoscut iubirea si tot ce vor primi,in afara de clasicele minciuni cu recunostiinta,(apropo>sa mergeti printr-un cimitir al eroilor ca sa vedeti cati ,,isi aduc aminte"de ei)este o cruce,4 scanduri si 12 cuie.
Sfatul meu>daca esti sigur ca asta vrei cu adevarat atunci mergi in armata.In ciuda celor scrise mai sus trebuie sa existe si oameni care sa isi apere tara cu arma in mana.Roga-L pe Mantuitor sa fie alaturi de tine si sa iti dea puterea sa induri ceea ce va veni.De crapat crapam toti dar macar vei avea sansa sa o faci pt tara ta(daca va fi cazul).Sper sa nu realizezi niciodata cata ipocrizie este in fraza asta.Tara trebuie iubita si aparata.In rest sa ne apere Cel de Sus pe noi toti.
Bye