Citat:
În prealabil postat de maria-luisa
Eu cred ca putini oameni au intelepciunea necesara ca sa judece cu dreptate, in general judecata unui om se bazeaza pe opinii si experiente personale, nu intotdeauna juste. Cand judecata cade in mana acestor oameni, judecata cade in mana celor nedrepti. Urmarea este razboiul, ura si indepartarea de Dumnezeu. Omul intelept nu judeca pe semenii lui, caci stie ca este un Judecator mai presus decat toti si a carui dreptate este in toate.
|
Si totusi eu cred si in justitie, si in judecata necesara, inteleapta, si sanatoasa. Nu sunt de acord sub nicio forma cu pedeapsa cu moartea, insa unele persoane cred ca decad atat de mult, incat nu mai pot face parte din societate, fara sa o loveasca...si trist e si pentru ei sa fie lasati in starea aceea, fara ca nimeni sa ii forteze cat de cat, sa isi reevalueze starea sufleteasca.
Poate ca judecata nu trebuie facuta cu manie, ura, razbunare, mandrie...dar eu cred ca ea este necesara indubitabil.
Nu cred ca se poate merge intr-o singura directie, iar daca vorbim despre noi insine ca fiind subiectivi, sau incapabili sa judecam ceva cu inteleciune, cunoscandu-ne limitele...e una, dar nicidecum nu ar fi de dorit sa fim cu totii asa...pentru ca ceva ar fi in neregula.