Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Doriana, de editat ai editat clar.. .iar afirmatia initiala era ca Duhul Sfant pleaca de la cei incercati de slava desarta, mandrie...oameni despre care tu ai afirmat ca ai o parere proasta.
Daca Duhul Sfant pleaca de la cei mandri, atunci cine vine in loc...si le poate da impresia ca sunt daruiti in continuare, desi mandria poate creste in paralel..usor...usor?
Inca una, cum pot vedea fratii tai in credinta...pacatul mandriei la tine, adica ce criterii au pentru a identifica acest pacat greu in randul comunitatii, pacat care poate avea la baza...tocmai darul cu pricina?
|
Nu inteleg de ce te macina pe tine afirmatia initiala, si mai si o ingrosi, cand am zis ca am editat-o pentru ca gresisem? Daca era buna o lasam acolo. Obisnuiesti sa te legi de greseli pentru ca nu ai de ce? Apai, ia de te leaga daca te face fericita.
Ca sa zici ca Duhul Sfant pleaca de la oamenii mandri e inexact, deoarece eu nu am auzit de oameni care sa nu aiba mandrie. Chiar daca sunt smeriti tot au o doza de mandrie mai micuta, deci nu poti sa spui ca Duhul Sfant ii paraseste pe toti.
Oricum, cu cat smerenia ta e mai mare, e un semn ca Duhul Sfant locuieste in tine.
Citat:
Inca una, cum pot vedea fratii tai in credinta...pacatul mandriei la tine, adica ce criterii au pentru a identifica acest pacat greu in randul comunitatii, pacat care poate avea la baza...tocmai darul cu pricina?
|
Se uita atent.
Darurile lui Dumnezeu nu aduc mandrie. E urat sa insinuezi asa ceva. Mandria e adusa de firea noastra pacatoasa.