@Jane - imi propusesem sa evit discutiile de pe acest forum si am reusit pana acum.
1.Articolul lui John Beck nu mi-a placut.
Si nu se refera numai la IVF, din cate am inteles eu din acel ghiveci. Lui nu-i plac mai multe lucruri.
2. Nu stiu ce legatura are cresterea copilului, hranirea lui si etc., cu IVF. Eu si multe alte femei ar iubi si ingriji enorm copilul daca l-ar avea.
3. Nu ai fost in situatia si nu stii nimic despre IVF, in afara de ceea ce copiezi de pe internet.
Nu stiu de ce ti se pare ne-crestinesc ajutorul medicului in a obtine un copil.
Practic celule sunt ale oamenilor si ele se fecundeaza singure. Medicul doar ajuta acolo unde sunt probleme: asigura conditii mai bune pentru fecundare (la unele femei de ex. celule nu ajung in contact, sa se fecundeze, pentru ca au trompele infundate si atunci medicul ia embrionii de unde se formeaza si ii scapa de blocatul in trompe, punandu-i in contact cu spermiile).
La unele femei se produc in mod natural mai multi embrioni, dar multi din ei nici nu sunt viabili.
La alte femei abia se produc, cu tot efortul medical 2-3 embrioni si nici cu aia nu se reuseste sarcina (calitate embrioni scazuta, sau probleme de nidare).
Medicul, indiferent de cum ajuta oamenii, nu produce el viata. Acel ultim suflu il da tot...Dumnezeu. Daca El vrea se produce viata, daca nu nu.
Asa ca ce ti se pare ne-crestin in asta?
Este un tratament ca oricare altul. La orice operatie sau tratament intervine medicul in organe si celule vii. Si nu esti de acord, sau ii spui ca se joaca de-a Dumnezeu? Pai chiar sunt unii Dumnezei atunci cand salveaza vieti si vindeca, sigur, cu ajutorul Lui.
3. Si afla ca orice femeie pierde pa cale naturala, la orice ciclu, embrioni. Deci si tu, da?!
Repet, sunt f.putin embrioni viabili, producatori de viata.
Viata incepe numai dupa ce embrionii s-au fixat in uter si de multe ori nici acolo nu incepe, pentru ca embrionii sunt anormali si sunt eliminati de organism.
4. De fapt ce vroiai sa spui cu acel citat de pe forum? Mai bine citeai cata suferinta este in sufletul oamenilor acelora si cata speranta in a avea un copil. Orice ar da sa aiba copil, sa fie mame/tati si si-ar diviniza copiii.
Nu ca multe mame care toarna sarcini pe cale naturala si pe urma ii arunca, sau uita de ei, sau le face viata grea.
@Fani - eu nu auzisem de el si articolul chiar nu mi-a placut. Nu rezulta de acolo ca nu este impotriva IVF. Cam ciudat.
As vrea sa pot sa nu mai intru in aceasta discutie. Este dureros cum unii oameni nu pricep ce le da Dumnezeu (copii) si nu ii pricep astfel pe cei care nu pot avea si doresc si ei.
Si cu adoptia nu este asa simplu precum ganditi. Ia vedeti cazul de zilele trecute din ziar cu femeia care a adoptat o fetita si a fost mintita ca este sanatos copilul, ca apoi sa ajunga sa aiba un pericol vital in casa (distruge prin casa, bate pe toata lumea, sa-i fie distrusa familia si viata ei si a copilului ei natural (nascut mai incolo). Acum a internat fata am inteles.
Sunt destule riscuri si la adoptie, costa imens si legile sunt aiurea, nu oricine are voie sa adopte. Adoptiile in/din Romania sunt f.restrictionate!!!!