View Single Post
  #7  
Vechi 27.04.2010, 22:04:46
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.666
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Gresesti. Anticonceptionalele nu impiedica embrionul sa se fixeze de uter, ci sisteaza eliberarea ovulului. Deci fecundarea nu are loc. Nu se poate vorbi de un avort.
Anticonceptionalele se impart in 2 mari clase: anticonceptionale pe baza de hormoni estrogeni si anticonceptionale pe baza de hormoni progestativi. Cele pe baza de estrogeni impiedica eliberarea ovulului(de aceea sunt sigure 100%). Cele progestative nu impiedica eliberarea ovulului, ci ingroasa f mult mucoasa uterina astfel incat spermatozoidul nu mai poate ajunge la trompele uterine unde are loc fecundarea(din acest motiv eficacitatea este de 80%).
Acum, se stie ca exista celebrele discutii controversate despre reactiile adverse. In primul rand niciun anticonceptional nu este cancerigen. Reactiile adverse apar in cazul celor estrogene dupa o folosire indelungata(5 ani) si sunt reprezentate de: riscul aparitiei bolilor cardiovasculare(cea mai grava reactie adversa); de asemeni, mucoasa uterina poate fi afectata daca anticonceptionalele se iau de la varste mici si exista pericolul de avorturi spontane(embrionul nu se poate fixa bine de uter). Cele pe baza de progesteron nu au reactii adverse si nu induc riscul aparitiei niciunei boli(pot aparea greturi, crestere in greutate, dar cam atat)
Si vreau sa mai mentionez de pilula de a 2-a zi. Intr-adevar, aici se poate vorbi de un avort daca fecundarea a avut loc. Pilula de a 2-a zi contine o cantitatea f mare de hormoni estrogeni care determina detasarea mucoasei uterine de care este posibil ca embrionul sa se fi fixat. De aceea in acest caz menstruatia apare in urmatoarele zile.
As vrea sa te intreb ceva pentru ca am inteles ca esti student la medicina intr-unul din ultimii ani.
Eu am citit (chiar in instructiuni de folosire) ca totusi anticonceptionalele bazate pe hormoni estrogeni da, impiedica ovulatia in principiu, dar ca uneori se poate intampla (ff rar) sa se produca, si atunci totusi au si efectul de a impiedica nidatia. Foarte rar. (Mult mai rar decat pierderea unui ovul fecundat in ainte de nidatie care se produce se pare la multe femei fara stirea lor). (Dar nici nidatia nu o blocheaza intotdeauna, de accea nu sunt sigure suta la suta)
Este adevarat?
__________________
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii)
Reply With Quote