Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei
Gresesti. Anticonceptionalele nu impiedica embrionul sa se fixeze de uter, ci sisteaza eliberarea ovulului. Deci fecundarea nu are loc. Nu se poate vorbi de un avort.
Anticonceptionalele se impart in 2 mari clase: anticonceptionale pe baza de hormoni estrogeni si anticonceptionale pe baza de hormoni progestativi. Cele pe baza de estrogeni impiedica eliberarea ovulului(de aceea sunt sigure 100%). Cele progestative nu impiedica eliberarea ovulului, ci ingroasa f mult mucoasa uterina astfel incat spermatozoidul nu mai poate ajunge la trompele uterine unde are loc fecundarea(din acest motiv eficacitatea este de 80%).
Acum, se stie ca exista celebrele discutii controversate despre reactiile adverse. In primul rand niciun anticonceptional nu este cancerigen. Reactiile adverse apar in cazul celor estrogene dupa o folosire indelungata(5 ani) si sunt reprezentate de: riscul aparitiei bolilor cardiovasculare(cea mai grava reactie adversa); de asemeni, mucoasa uterina poate fi afectata daca anticonceptionalele se iau de la varste mici si exista pericolul de avorturi spontane(embrionul nu se poate fixa bine de uter). Cele pe baza de progesteron nu au reactii adverse si nu induc riscul aparitiei niciunei boli(pot aparea greturi, crestere in greutate, dar cam atat)
Si vreau sa mai mentionez de pilula de a 2-a zi. Intr-adevar, aici se poate vorbi de un avort daca fecundarea a avut loc. Pilula de a 2-a zi contine o cantitatea f mare de hormoni estrogeni care determina detasarea mucoasei uterine de care este posibil ca embrionul sa se fi fixat. De aceea in acest caz menstruatia apare in urmatoarele zile.
|
Câteva mici precizări de ordin medical:
-anticoncepționalele orale se clasifică în: contraceptive orale combinate (cele mai folosite) care conțin estrogen și progesteron și contraceptive numai cu progesteron
-contraceptivele orale combinate au trei mecanisme de acțiune: unul principal și două secundare
1) inhibă ovulația (mecanism principal)
2) creează o barieră biochimică în calea spermatozoizilor
3) îngreunează nidația (cuibărirea oului în uter), mecanism avortiv
Prin urmare, este posibil ca utilizarea contraceptivelor să ducă la avort timpuriu.
Dintre reacțiile adverse, cele mai serioase sunt:
-cancerul, cu precădere cancerul de col uterin, de sân, hepatic și (probabil) de colon.
-accidentele tromboembolice
-sterilitatea
-creșterea incidenței și gravității infecțiilor genitale.