Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Pe mine personal această ideie mă intrigă! Este o invenție a domnului profesor (care nu știu ce specialitate predă),tendențioasă și extremistă!
Păi dacă este adevărat ce spune dumnealui ".. comunismul a fost instaurat de familii blestemate,de genealogii malefice ...etc" atunci ce rost mai are învățătura bisericii precum că " n-am venit să chem la pocăință pe cei drepți ci pe cei păcătoși.." și aș putea să dau mii de fraze din care să rezulte rolul purificator și transformator al bisericii.
Iisus Hristos pentru aceasta a venit să ierte păcatele tuturor oamenilor și să-i facă mai buni.
Adică eu dacă am fost comunistă înseamnă că trebuie să rămân blestemată din neam în neam chiar dacă am pus început de pocăință și mă nevoiesc zi de zi pentru schimbarea mea?
Pe unii ca aceștea trebuie să-i aruncăm afară din biserică doar pentrucă atunci au avut un seviciu ca oricare altul?
Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului ci să se întoarcă și să fie viu.
Mai curând domnia sa ar studia ce putere de a schimba lumea are credința noastră ortodoxă și tainele bisericii decât să emită asemenea teorii care nu fac bine nimănui.
Și chiar de ar fi blestemată o familie pentru acest motiv, dacă o generație la un moment dat se pocăiește,se spovedește curat,participă și dă Liturghie pentru vii și morți,participă la Sfinte Masluri și la rugăciuni de dezlegare,ține toate posturile rânduite,merge la sfinte moaște și la mănăstiri, Dumnezeu va rupe blestemul oricât de puternic ar fi.
Sau toate învățăturile bisericii și a Sfinților Părinți sunt doar vorbe în vânt?
Scrie undeva în cărțile sfinte sau măcar în îndreptarul de spovedanie că este păcat că ai fost comunist? Dacă scrie dați-mi și mie o trimitere să citesc și îmi retrag cele scrise cu scuzele de rigoare. 
|
cred ca privesti putin printr-o prisma personala,problema nu se pune la dimensiunea oamenilor ordinari, ea se pune,de ex, la dimenisunea unui scelerat precum Stalin, care a executat prin impuscare in cap 20.000 de intelectuali polonezi, si a omorat prin infometare in gulaguri cca 20.000.000 rusi si alte popoare ale imperiului rosu !
de asa ceva numai diavolul e in stare !
Cristos a venit sa aduca iertare, e drept,dar nu uita ca in templu,a cam pus mana pe bici si cu o furie divina a maturat raul care salasuia acolo !