View Single Post
Vechi 27.04.2010, 11:05:07
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Păi eu credeam că dumneata pricepi matematica, fizica, logica, deducția, inducția, argumentul, că altfel cum ai vrea să pricepi ceva atât de concret ca o explicație? Sau pentru ce crezi că am făcut științe exacte ca să nu mai știu să le folosesc? Deci citește că poate ai să pricepi cândva că eu nu mai pricep nimic. Dar oricum explicațiile și demonstrațiile sunt sub insuflarea Domnului prin Duhul, că altfel n-aș fi fost în stare să am cea mai elementară coerență, cea mai simplă rațiune a științei Creației căci numai Dumnezeu este deținătorul științei. Deci e de sus cam tot ceea ce ajunge și până la mine păcătosul aicea jos unde mă aflu eu care în genere prin dorința întietății cam stric rânduiala și pierd șirul scăpând din vedere esența prolemei: Dragostea Sfântă, dragostea tainică și dreaptă și curată, că dacă n-ai dragoste n-ai absolut nimic decât niște C14 ce o să radieze sărmanul în pustiu, în deșerți mai repede decât te aștepți.
Vrei sa spui ca tot ce ai spus, toate demonstratiile tale, sunt venite de sus prin "insuflarea Domnului prin Duhul"?
Păi nu că vreau să spun ci chiar am și spus deja ceea ce am spus, adică scris, deci sigur că da, sunt toate toate sub insuflarea Duhului Sfânt, de la Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, adică de la Cuvântul și de la Domnul nostru Carele de la Tatăl purcede... dar asta nu înseamnă că eu aș fi ceva prooroc sau ceva de luat în seamă din pricina asta sau cineva de luat în serios, nu, ci ce am spus trebuie cercetat și văzut dacă ceea ce am scris e drept, cinstit, valabil, și înțeles că oricine și oriunde se adună doi sau trei în Numele Domnului, acolo Sunt și Eu cu ei, deci Dumnezeu este nu cu mine în mod special ci acolo unde este un dialog iubitor al Mântuirii ce nu uită să mai și plinească din porunci, să ție Legea cea nouă.

Deci tu vrei să te miri că mă cred eu ceva sau cineva, că susțin că e de la Duhul ceea ce scriu și toate demonstrațiile, păi cum să nu fie de la Duhul? Căci dacă nu te-am păcălit și sunt în Adevăr nu pot fi decât de la Duhul, adică Duhul mi-a dat mie ca oricărui mirean creștin și eu am dat mai departe fără plată și mărire... Dar nu e un privilegiu sau o aristocrație asta ci e Mila Domnului care dă celor vrednici dar și celor mari păcătoși mireni din poBor... așa cum sunt eu aici și acum.

Deci nu pe mine trebuie să mă iei în seamă sau în serios ci să cauți dacă demonstrațiile și Adevărurile sunt... iar dacă s-au mai strecurat și minciuni sau eresuri, din duhul minciunii măririi de sine spre contrazicerea Domnului pentru pofta întietăților și ispismuirilor, mă iartă.

Dar tot ce am scris pe aici este sub insuflarea Duhului, deși uneori e clar că vorbeam și de la mine însumi. Că nu sunt sfânt ci un biet păcătos plin de patimi...

Dar să lăsam discuția despre mine care nu duce nicăieri și să ne uităm spre argumente și spre Adevăr pe Cale... dacă vrem să pricepem de unde venim și încotro mergem și cine este cu Adevărat Tatăl nostru.

Last edited by vsovivi; 27.04.2010 at 11:09:26.
Reply With Quote