Citat:
În prealabil postat de Doriana
orice pacat pe care un anume cult il oficializeaza ca dogma
|
Exemple.
Si de obicei astea se numesc erezii.
Cred ca stii termenul.
Citat:
Nu , ci obiceiuri proaste. Problema e nu ca ele exista, caci e firesc sa existe [desi nu e bine]. Problema e ca leaderii Bisericii nu mai spun cum a spus Pavel: "mai, nu va mai certati ca toti sunteti ai lui Hristos", ci spun: " Nu faceti ca noi, ne despartim, iar voi sunteti anatema"
|
Cred ca ai lipsit substantial la studiile biblice. Nu e prima data cand te prind ca ai calcat stramb

Sau vorbim de 'Paveli' diferiti?
Galateni cap 1.
"6. Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie,
7. Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!
9. Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema! "
Verifica si la tine in Biblie, nenea Pavel al tau cred ca zice la fel.
Citat:
mda...stiu si eu versete. Astea spun cum este Biserica, adica niste calitati. Eu vreau sa-mi arati care este Biserica. Cladirea, cultul, oamenii? Cu cuvintele tale si concret.
|
Ti-am spus caracteristicile Bisericii ca sa-ti dai seama ca ceea ce incercai tu sa avansezi ca "Biserica" n-are nimic de a face cu Scriptura.
Nu am facut teologia si raspunsul meu s-ar putea sa nu fie tocmai adecvat dar este potrivit cu contextul discutiei.
Ca parte
vazuta Biserica are 3 parti:
1. Invatatura de credinta
2. Ierarhia - stabilita musai prin succesiune apostolica
3. Credinciosii care adera la invatatura de credinta si respecta ierarhia
Cred ca e limpede ca din aceasta perspectiva ortodocsii, penticostalii, bapstisii, etc. nu pot face parte din aceeasi Biserica.
Daca vrei sa aprofundezi, citeste asta:
http://www.ortho-logia.com/Romanian/Biserica.htm