Citat:
Referitor la copii cind li se preda biblia trebuie predata ca pe o poveste nu ca pe ceva rational pentru ca copilul mai are mult pina ajunge la ratiune.
|
Biblia nu poate fi predata rational oricum, atata timp cat abordarea VT, mai ales, incepe cu concluzia:)
Copiii ajung la ratiune destul de devreme, daca educatia primita acasa e rationala. Eu ceream de pe la 3 ani sa mi se explice de ce nu am voie anumite lucruri, si odata intelese, nu trebuia sa mi se repete.
Copiii sunt capabili de lucruri uimitoare, ramane la latitudinea parintilor daca le dezvolta latura rationala, sau pe cea irationala.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
|