View Single Post
Vechi 24.04.2010, 09:27:56
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pisi Vezi mesajul
Am un caine , are 14 ani si este foarte bolnav, medicul a spus ca are cancer la plamani. Imi este tare mila de el cand il vad asa suferind avand in vedere ca a trait alaturi de mine 14 ani,este prietenul meu cel mai bun. As vrea sa-l ajut dar nu pot sa fac nimic.

Oare animalel au suflet? Sa mai am speranta ca o sa-l mai revad vreodata?Este bine sa ne rugam pt animale?
Conform parinetelui Cleopa,animalele au suflet dar nu au duh.
Noi suntem fii lui Dumnezeu,iar animalele ne-au fost date noua acum pentru mangaiere si ajutor.Insa nu trebuie sa facem o pasiune pentru ele,sa le iubim in anumite limite.
Ceea ce trebuie sa iubim,asa cum scrie in Evanghelie,asa cum este porunca,pe Dumnezeu-din toata inima si tot sufletul, si pe aproapele nostru ca pe noi insine.In aceasta directie trebuie sa ne orientam iubirea.
Sunt cazuri ,din pacate,de cupluri care nu au copii dar ingrijesc animalele ca pe niste copii.
Apoi sunt multe divorturi,insa cand se despart(o unire fagaduita in fata lui Dumnezeu) au grija sa nu se desparta de animalele lor.
Sfintii iubeau animalele si natura si se straduiau sa nu le faca nici un rau,insa jertfa lor era pentru Dumnezeu si semenul sau.
Daca mai vedem ca Dumnezeu ne-a ingaduit sa avem spre hrana si unele dintre animale,vedem clar diferenta intre noi si ele.
Deci:
-plantele au viata
-animalele au viata si suflet
-oamenii au viata ,suflet si duh
Reply With Quote