Citat:
În prealabil postat de TIBS
Am spus mai sus parerea mea legata de filioque si ce as face daca un episcop sau un patriarh mi-ar spune sa zic Crezul cu Filioque. In Biblia pe care o citesc si sunt sigur ca si in cea pe care o cititi la Evanghelia Sfantului Apostol Ioan scrie,, Iar cand va veni Mangaietorul, pe Care Eu vi-L voi trimite de la Tatal, Duhul Adevarului, Cel ce de la Tatal purcede, Acela va marturisi despre Mine.'' Deci de unde ideea ca un papa, patriarh, episcop sau muritor de rand ar fi mai indreptatit decat Sf. Apostol Ioan sa formuleze si sa introduca in dogme alte invataturi.
|
Acuma, Biblia este plină de capcane. Autoritate în interpertarea ei are numai Biserica. Despre Filioque și chiar despre justificarea sa biblică, voi continua cu plăcere discuția într-un topic adecvat (sunt sigur că deja sunt deschise câteva). Deocamdată, profesez aceeași credință cu sfinții catolici care au folosit Filioque, dintre care probabil că primul este Sf Atanasie cel Mare, care spune explicit: "Sf Spirit purcede de la Tatăl și de la Fiul". Așa spune acest apărător al dreptei credințe, așa spunem și noi.