View Single Post
Vechi 22.04.2010, 13:54:10
TIBS's Avatar
TIBS TIBS is offline
Member

Data înregistrării: 29.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Da, aici se aseamănă protestantismul cu ortodoxia: fiecare crede că știe credința mai bine ca mitropolitul. Singura deosebire e că, în timp ce protestanții au desființat ierarhia, ortodocșii o mușcă de spate îndată ce ierarhia lor spune ceva ce oamenilor li se pare că știu mai bine. Cum ar veni, putem să ascultăm de episcop, dar de la caz la caz, și anume când ne convine nouă.
Eu dadeam un exemplu, tie daca ti-ar spune papa sa-i urmezi lui Mahomed si nu lui Hristos ai face asta doar pentru ca a zis papa? Mai afla ca de-a lungul vremii au fost papi ca au dorit sa scoata filioque din Crez si papi ca Sf. Grigorie Dialogul care considera ca Biserica nu poate fi condusa de un singur om pentru ca poate cadea in pacatul mandriei. Mie mi se pare si normal sa fie asa. Gandeste-te daca biserica e condusa de un singur om in cazul vostru de papa care nu poate gresi in materie de dogme (sa presupunem) ,el fiind capul bisericii atunci cand moare papa inseamna ca moare si biserica din cauza ca si-a pierdut capul.Este absurd dar cam asta ar rezulta nu? (Pt. ca si-a pierdut insusi capul nu un madular din trup)

Last edited by TIBS; 22.04.2010 at 13:57:01.
Reply With Quote