Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
Adica nu le-a facut minuni pentru ca oricum nu ar fi crezut?
Atunci ce rost mai are expresia "pentru unii este de mantuire, iar pentru altii de marturie"?
|
Exact... se vede si aici pe forum ca unii se incapataneaza sa nu creada chiar de s-ar revarsa minuni cu duiumul asupra lor, tot ar gasi ceva de cartit si de obiectat. Stii ce ii spune Mantuitorul lui Toma: "fericiti ce n-au vazut si au crezut." Altii cred, fiindca au vazut, dar altii nu cred, chiar daca au vazut...
Nu cunosc expresia, dar nu vad deloc care este nedumerirea ta. lumea nu se imparte doar in cei care primesc ceva pentru mantuire, si altii care primesc ceva pentru a marturisi si celorlalti si a-i face sa creada. Unii aleg sa creada fiindca vad, altii aleg sa creada fiindca au auzit marturia altora care au crezut, iar altii aleg sa nu creada, indiferent de ce ar vedea sau auzi... si cer minuni si semne pe care, oricum, nu le-ar crede... de aceea nici nu li se arata, ca sa nu se osandeasca mai tare, pentru ca este mai proasta starea de a fi vazut si auzit si de a nu fi crezut decat cea de a nu fi vazut si auzit si de a nu fi crezut... Asta am inteles eu din acest pasaj.