View Single Post
Vechi 22.04.2010, 06:47:34
adriana76
Guest

Implicit catolica vs soborniceasca

De ce la romani s-a inlocuit cuvantul "catolica" din Crez cu cuvantul "soborniceasca"? Si de ce se insista ca soborniceasca ar insemna "universala" cand de fapt "soborniceasca" vine de la soboarele (adica sinoadele) ecumenice tinute de-a lungul timpului? Cum de biserica greceasca a pastrat pana azi in Crez cuvantul "catolica" asa cum a fost el scris? Si recent am descoperit acelasi lucru si intr-o biserica ruseasca din Franta. Daca in Crez a fost scris in anul 381 "Cred intr-una Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica", inseamna ca in ciuda certurilor interconfesionale, Biserica apostolica este una singura, sfanta si catolica, este Insusi trupul Domnului din care fac parte toti cei care cred in El. Iar credinta este ortodoxa, adica dreapta pentru ca este credinta in cel care ne salveaza de la moarte, Domnul Iisus Hristos. Iar Domnul Iisus Hristos i-a zis lui Petru sa pastoreasca oitele sale, desi pastorul suprem ramane Hristos.
Cat despre protestantii care cica nu ar urma linia apostolica, am o intrebare: Apostolul Pavel a urmat linia apostolica sau Domnul Iisus Hristos l-a facut apostol in mod nemijlocit? Iar Ap. Pavel chiar se lauda cu acest fapt, ca el nu a primit cunostinta despre Hristos de la ceilalti apostoli. Nu acelasi lucru se poate spune despre protestanti care afla totul din Biblie, adica de la apostoli! Si stiti ce a zis Domnul cu privire la cei care il marturiseau si faceau minuni in numele Lui fara sa ii urmeze pe apostolii Sai? Va invit sa gasiti raspunsul Sau in Evanghelie! Si va invit sa descoperiti cum arata o Liturghie la primii crestini ca sa vedeti cat de mult se aseamana cu cele protestante...
Fericiti facatorii de pace, fericiti cei insetati dupa dreptate, fericiti cei blanzi,...
Reply With Quote