Citat:
În prealabil postat de anna21
Nu ma simt confortabil sa dau explicatii medicale.. mi s-a vorbit totusi de inhibarea unor enzime care actioneaza in producerea prostaglandinelor (care, la randul lor actioneaza asupra hipotalamusului, au rol in termoreglare).. cam asa ceva.
|
Da, există această teorie. Numai că nu se știe ce fac aceste prostaglandine asupra hipotalamusului. Ceea ce se știe este că
-antitermicele influențează prostaglandinele din corp
și că
-hipotalamusul are un rol important de jucat în temperatura corpului.
Nu vi se pare că lipsesc niște verigi ? Asta înseamnă să elucidezi, la nivel științific, un mecanism de acțiune ?
Dacă nu mă credeți pe mine, dați un google după:
"Tylenol mechanism action"
și
"Diclofenanc mechanism action"
Citat:
Pe cand in cazul homeopatiei, daca eu si sotul ne tratam cu remedii homeopatice diferite.. si etichetele cad de pe flacoane.. este posibil ca prin analiza compozitiei chimice sa se afle al cui este fiecare flacon?
|
Nu. Dar acesta este chiar specificul homeopatiei. Expresia "doze homeopatice" a intrat în limbajul comun ca opunându-se expresiei "doze cântăribile". Încă o dată vă spun: asta nu e dovadă că homeopatia nu acționează. Asemenea dovadă ar fi dacă s-ar face un studiu independent, dublu orb randomizat, care să compare remediul homeopatic cu placebo. S-au făcut și asemenea studii (deși e foarte complicat managementul lor, fiindcă pentru aceeași boală oamenii pot primi 100 de remedii diferite). Și, de regulă, a ieșit că homeopatia are efect.