Citat:
Īn prealabil postat de AndruscaCIM
Ai afirmat, la timpul trecut oarecum, asta: " Consideram ca bisericile (inclusiv cea ortodoxa) se aseamana foarte mult cu niste partide politice care cauta sa adune cat mai mult electorat."
Lucrurile s-au mai schimbat, sau tot la fel vezi Bisericile?
|
Lucrurile s-au mai schimbat. Intre timp am descoperit si biserici care sunt interesate de mantuirea oamenilor si nu au ca scop ingrosarea randurilor.
Citat:
Īn prealabil postat de AndruscaCIM
Cum se impaca aceasta conceptie a ta, dupa cele citite in Sfanta Scriptura...de a avea o credinta solitara, incercand sa faci voia lui Dumnezeu, asa cum o vedeai tu in Biblie...dar fara sa fii integrat intre alti credinciosi, sa te rogi impreuna cu ei, sa faci ascultare de cineva...?
Eu cred asa, Biserica lui Hristos nu poate fi constituita dintr-o singura persoana, persoana care sa nu fie in comuniune cu nimeni...din Biserica Lui!
Esti sigur ca tu in solitudinea aleasa, dar neconforma cu Biserica lui Hristos, ai putut intelege Biblia asa cum trebuia, sau ai facut voia lui Dumnezeu?
|
Nu este bine sa ai o "credinta solitara". Esti mult mai vulnerabil in fata celui rau. Nu ai cu cine sa te inveti la bine sau sa te imbarbatezi atunci cand ai caderi, etc.
Cat despre intelegerea Sfintei Scripturi, in solititudinea mea... ceea ce am inteles atunci, am inteles bine. Scriptura este pentru oameni.