Citat:
În prealabil postat de vasalie
Nu au dat altii peste mine. Eu am dat peste ei. Am fost contactat,cu ceva ani in urma, de martorii lui Iehova. Ei mi-au pus o Biblie in mana (traducerea Cornilescu, nu cea pe care o folosesc acum). Dar, dupa ce am inceput sa cunosc Biblia si mi-am dat seama de greselile lor de interpretare, am decis sa nu ma mai intereseze de nici un fel de biserica. Consideram ca bisericile (inclusiv cea ortodoxa) se aseamana foarte mult cu niste partide politice care cauta sa adune cat mai mult electorat.
Am decis sa am o credinta solitara, incercand sa fac voia lui Dumnezeu dupa ceea ce descopeream in Sfanta Scriptura. Ceva totusi ma framanta foarte tare: simteam nevoia sa fac un legamant cu Dumnezeu, prin botez. Nu stiam unde sa ma duc. Intr-o seara, am nimerit pe o frecventa radio, unde se vorbea despre Dumnezeu. Am ascultat acele emisiuni (erau numai seara) mai multe seri la rand. Mi-a placut foarte mult ce auzeam (se potrivea foarte mult cu Sfanta Scriptura). Dar, nu stiam cine sunt cei care vorbesc la acele emisiuni (nu-si declinau identitatea). I-am gasit totusi si am ajuns in biserica lor. Am fost placut impresionat de limpezimea doctrinei lor. Am decis sa fac legamantul meu cu Dumnezeu in acea biserica (din care fac parte si azi).
|
Ai afirmat, la timpul trecut oarecum, asta: "
Consideram ca bisericile (inclusiv cea ortodoxa) se aseamana foarte mult cu niste partide politice care cauta sa adune cat mai mult electorat."
Lucrurile s-au mai schimbat, sau tot la fel vezi Bisericile?
Cum se impaca aceasta conceptie a ta, dupa cele citite in Sfanta Scriptura...de a avea o credinta solitara, incercand sa faci voia lui Dumnezeu, asa cum o vedeai
tu in Biblie...dar fara sa fii integrat intre alti credinciosi, sa te rogi impreuna cu ei, sa faci ascultare de cineva...?
Eu cred asa, Biserica lui Hristos nu poate fi constituita dintr-o singura persoana, persoana care sa nu fie in comuniune cu nimeni...din Biserica Lui!
Esti sigur ca tu in solitudinea aleasa, dar neconforma cu Biserica lui Hristos, ai putut intelege Biblia asa cum trebuia, sau ai facut voia lui Dumnezeu?