View Single Post
Vechi 20.04.2010, 19:55:55
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ar trebui sa desfiintam invatamantul cu totul?
Desființarea completă a învățământului în forma sa actuală, de stat (de "stat în stat" mai bine zis) e o propunere mai puțin aberantă decât pare la prima vedere. În unele țări "școala acasă" (homeschooling-ul) e în plină expansiune. SUA e primul exemplu care îmi vine în minte. Sunt mai multe feluri de a face homeschooling, cam toate se bazează pe ajutorul mutual al părinților, asociați de obicei în mici grupuri de familii creștine. Copii au de susținut niște teste anuale, în baza unei programe. O alternativă ar mai fi și școlile confesionale.

O legislație înțeleaptă nu numai că ar trebui să încurajeze homescooling-ul, dar ar trebui să încurajeze și învățământul confesional, care este umbra celui ce a fost odată. În țările în care legislația nu încurajează acest lucru, învățământul confesional există, dar este un lux pe care nu toți și-l pot permite.

Tocmai am corectat o lucrare pe care i-o dădusem fiului meu care e în a 5-a. "Am puso" scris fără liniuță de unire ! Nu-i așa că româna e limbă fonetică ? Se scrie cum se aude. Și știți ce notă are la română un elev care în a 5-a folosește aiurea ortogramele, scrie "aș fii mulțumit", etc ? 10. Zece ! A luat premiul I și e vai de capul lui. Iar școala lui nu e cea mai proastă din cartier. Față de altele e așa, nici prea-prea, nici foarte-foarte.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote